Sebességrekord

Sebességrekord

Na, mit tud egy hibrid kéjgáz-befecskendezéssel?


A Hyundai kettős sebességi világrekord-kísérletet hajtott végre ökomodelleivel. Az eredményeken meglepődtünk. A Hyundai szeptember végén egy különleges kivitelű üzemanyagcellás járművet vitt el a Bonneville-i sóstóhoz.

A Nexo crossover FIA-homológ bukókeretet kapott, Sparco versenyüléssel és hatpontos versenyövekkel, beépített tűzoltó berendezéssel. A pilóta oldalablakát versenyháló fedte, karját speciális hámmal rögzítették. A hátsó lökhárító alá speciális aerodinamikai elemet szereltek, és persze az egyedi fóliázás sem maradt el.
Image
Image
Ha ez úgy hangzik, mint egy versenyautó, félig igazad van: a Hyundai sebességi világcsúcsot akart dönteni a Nexóval, méghozzá a hidrogén üzemanyagcellás járművek között. A jármű 170,8 km/óra sebességet ért el, ami elvileg új csúcs. Meg kell viszont várni, hogy az FIA hitelesítse az eredményt. Ha ez megvan, bonthatják a pezsgőt.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/hirek/2019/11/02/hyundai-nexo-sonata-hybrid-bonneville-sebessegrekord/