VelosterGrappler

VelosterGrappler

Sportkupéból épült ez a terepjáró.


A hamarosan nyitó SEMA tuningkiállításon mutatkozik be a Hyundai Veloster Grappler, amely az összkerékhajtás kivételével mindent megkapott, ami egy expedícióhoz kellhet. Európában már nem kapható, Észak-Amerika azonban életben tartja a Hyundai Veloster kupét. Ebből építettek most terepszörnyet, méghozzá eléggé igényeset.

Megnövelték a szabad hasmagasságot és ezzel együtt a terepszögeket, hatalmas terepabroncsokat szereltek fel az egyedi felnikre, elöl és hátul védőlemezek óvják a sérüléstől az autó hasát. A dizájnerek valamiért úgy gondolták, hogy terepen a hangos jó, nem pedig a diszkrét, ezért extra kipufogórendszert szereltek az autóra. A tetőn Thule kosárban kapott helyet a pótkerék, valamint egy sor terepfényszóró, amiket külön kezelőpanelről vezérelhet a pilóta. Szintén erre erősítették a leszerelhető napelemeket, amelyek az utastérben elhelyezett hordozható energiatárolót töltik.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/hirek/2019/10/22/sportkupebol-epult-ez-a-terepjaro/