Forradalmi crossover

Forradalmi crossover

A Hyundai egy forradalmi crossover-tanulmánnyal készül.


A Hyundai Motor egy vadonatúj innovatív, környezetbarát kompakt hobbiterepjáró tanulmányát készül bemutatni Los Angelesben, amelyről két előzetes fotót is nyilvánosságra hoztak.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a 2019-es Los Angelesi Autószalonon egy innovatív hibrid hobbiterepjáró tanulmányát kívánják bemutatni, amelyről egy előzetes videofilmet és fotót is közzétettek. A tanulmány a Hyundai Design Center hetedik formaterve, amely kifejezi a Hyundai folyamatosan fejlődő Érzéki Sportosság globális formanyelvének növekvő érzelmi értékét jeleníti meg. Az autó vonalai alapján azonban már most sejthető, hogy a koncepció az új Tucson előfutárának is tekinthető.
Image
„Innovatív megoldásokra törekszünk a formatervezés terén, az Érzéki Sportosság formanyelvén keresztül érzelmi értéket adunk termékeinknek” – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Global Design Centerének vezető alelnöke. A SUV-koncepciót egy plug-in hibrid hajtáslánc mozgatja, amely jelzi a tanulmány környezetbarát életstílusra törekvését és a velejáró környezettel fennálló egyensúly megteremtését.

A dinamizmus alapvető formatervezési koncepciójának két témája a Paraméteres Fantázia és a Transzcendens Kapcsolódás. Ezekben a témákban az összes paraméteres felület a karosszériával a fény vagy a díszítőelemek funkciójával került összekapcsolásra. Az autó zökkenőmentes összeköttetést kínál, különféle tervezési akadályoktól mentesen. A hangulatfények visszatükrözik ezeket a konkáv és domború vonalakat, a feszültség extrém érzetét keltve ezzel. A karizmatikus megjelenést a Le Fil Rouge és a frissített Grandeur modellekből származó jellegzetes rejtett lámpák továbbfejlesztése adja meg. Nagyobb sebességnél a paraméteres légterelő eredeti fejlesztési jellegzetesség, amely aktívan járul hozzá mind az aerodinamikához, mind a formai kialakításhoz.

Álló helyzetben a hűtőrács bezárul, de abban a pillanatban, amikor az autó mozgásba lendül, a rács minden egyes cellája az előzetesen meghatározott sorrendbe rendeződik, amivel valóban dinamikus látványt hoztak létre. Ez a dinamikus karakter magában foglalja a hajtásláncba történő légáramlás szabályozásának funkcionális hatását, valamint az aerodinamika és az üzemanyag-hatékonyság optimalizálását is.


Forrás: Dönci Hyundai Blogja