alfa-romeo-giulia-es-stelvio

Amerikai elismerés a Giulia és a Stelvio Quadrifogliónak

hirdetés
Az Alfa Romeo 510 lóerős, 2,9 literes, duplaturbós V6-os motorokkal szerelt csúcsváltozatai folyamatosan zsebelik be a szaklapok díjait. Most az amerikai Car and Driver magazin szerkesztői döntöttek úgy, hogy kategóriájuk legjobb autóinak választják a Giulia Quadrifogliót és a Stelvio Quadrifogliót.
Az Editors’ Choice lista összeállítói a Giulia Quadrifoglio teljesítményét és egzotikus szépségét emelték ki, míg a Stelvio Quadrifoglio szerintük az egyik legmagával ragadóbb és legizgalmasabb SUV az utakon. A Giulia a sportszedánok, míg a Stelvio a kompakt luxus SUV-k kategóriájában győzedelmeskedett.
A szerkesztők szerint a Giulia olyan mint egy szupermodell, teljesítménye és kezelhetősége kiemelkedő. Kritikaként jegyezték meg, hogy már nem kapható kéziváltóval ez a modell.

A Stelvio Quadrifoglio szerintük az egyik legjobban vezethető és egyben legjobb hangú SUV, de felhozták ellene, hogy szűkös a hátsó üléssor.
A Car and Driver magazin 2022-es Editors’ Choice listáján 116 jármű versenyzett 37 kategóriában.

A Stellantis csoport más autói is győzedelmeskedtek 2022-ben. A Jeep Grand Cherokee és a Grand Cherokee L is ugyanazt az elismerést érte el saját kategóriájában.

Ugyancsak a lista élére került - az európában nem forgalmazott - Chrysler Pacifica kisbusz és a RAM 1500, 2500, 3500 és 1500 TRX pickupok is.

A Giulia és a Stelvio modellek most akár készletről is elérhetőek a CarNet Alfa Romeo budaörsi és győri telephelyein.