alfa-romeo-milano

Milano néven érkezik az új Alfa Romeo

hirdetés
Az Alfa Romeo egy rövid videóban jelentette be, hogy a vadonatúj modelljének a neve Milano lesz. A B-SUV kategóriába érkező autót 2024 áprilisában mutatják be, stílusosan Milánóban. Ez lesz az Alfa Romeo első olyan modellje, amely teljesen elektromos meghajtással is kapható lesz.
Sokak várakozásával ellentétben nem a Brennero nevet kapta az új Alfa Romeo, pedig ésszerű lett volna, hogy a Stelvio és a Tonale után egy újabb alpesi hágóról nevezik el a legkisebb szabadidőautójukat. A névválasztást az Alfa Romeo az örökséggel indokolta, és azzal, hogy igazi városi autó lesz. Egyben tisztelgés Milánó városa előtt, ahol a márka történelme 1910. Június 4-én elkezdődött. Az Alfa Romeo egyelőre csak a nevet, és egy lepellel letakart sziluettet mutatott meg, amelynek hátterében a milánói dóm látható.
Az már biztos, hogy egy új fejezetet nyit az Alfa Romeo a Milánóval, hiszen ez lesz a márka első olyan modellje, amely teljesen elektromos változatban is kapható lesz. A Tonalénál kisebb Milano ugyanarra a platformra épül majd, mint a már korábban bemutatott Jeep Avenger és Fiat 600, így várhatóan hasonló műszaki tartalommal bír majd, mint azok. A hírek szerint a Milanót is a lengyelországi Tychyben gyártják majd.

Az Avenger menettulajdonságaiból következtethetünk a Milanóéra is. Az első teljesen elektromos Jeep első kerekeit hajtó elektromos motor 156 lóerős, az akkumulátor kapacitása pedig 54 kWh. Az autót akár 100 kW-os teljesítménnyel is tölthetjük, így 20-ról 80 százalékra feltölteni 24 perc alatt lehet. Nulláról százra 9 másodperc alatt gyorsul, végsebességét pedig 150 km/h-ban maximálták. WLTP szerinti hatótávolsága 400 km körül van.
Ez a mimimum teljesítmény várható tehát a legelső teljesen elektromos Alfánál is. Az Avengerből 2024-ben érkezik az összkerekes, erősebb változat, így az Alfa Romeo Milano is várhatóan összkerékhajtással is elérhető lesz.

A Jeep Avenger benzines változatában az első kerekeket egy 100 lóerős, turbós 1,2 literes háromhengeres motor hajtja, amelyet 6 sebességes manuális váltóval kínálnak. A Fiat 600 hibrid változatában ez a motor kiegészül egy 21 kW-os villanymotorral, amellyel az elindulás, a parkolás és a dugóban araszolás is akár teljesen elektromos hajtással valósítható meg. A hírek szerint ez a lágyhibrid hajtás is megjelenhet az új Alfa Romeóban.