Az év “zöld szabadidőjárműve” lett a Tonale az Egyesült Államokban

Az év “zöld szabadidőjárműve” lett a Tonale az Egyesült Államokban

hirdetés
Az Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 nyerte el a 2024-es “Green SUV of the Year “díjat az Amerikai Egyesült Államokban.
Az amerikai Green Car Journal szerkesztői nagyra értékelték a Tonale olasz stílusát, menetdinamikáját, funkcionalitását, valamint ultramodern belső terét.

„Az Alfa Romeo Tonale izgalmassá és sportosság teszi az elektromos mobilitást.” – mondta Ron Cogan, a Green Car Journal magazin és a GreenCarJournal.com weboldal szerkesztője és kiadója.

A Tonale az Alfa Romeo első kompakt szabadidőjárműve, amely plug-in hibrid technológiával és alapfelszerelésként kínált, maximális tapadást és biztonságot szolgáló Q4 összkerékhajtással elérhető.
A fejlett hajtáslánc egy 1,3 literes, soros négyhengeres benzines turbómotor, valamint egy hatfokozatú automata sebességváltó segítségével hajtja az első kerekeket. A modell takarékosságát és teljesítményét a hajtáslánc elektromos komponense emeli magasabb szintre: az 15,5 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor egy 90 kW csúcsteljesítményű, 250 Nm maximális forgatónyomatékú villanymotort hajt meg. A kombinált rendszerteljesítmény 280 lóerő, a szegmens legjobb értéke.
Az autó csaknem 80 kilométert tud úgy megtenni, hogy a benzinmotor nem kapcsol be, a modell teljes hatótávolsága pedig meghaladhatja a 600 kilométert.

Larry Dominique, az Alfa Romeo North America alelnöke és vezérigazgatója szerint „a Tonale tökéletesen példázza, hogy az Alfa Romeo hogyan társítja a takarékosságot a márkára jellemző, sportos karakterrel.

A Tonale az első lépés a márka villamosítás felé vezető útján.

Az Alfa Romeo úgy fejlődik, hogy közben mindvégig hű marad a jellegzetes olasz “génállományhoz” és stílushoz, amelyet oly nagyon kedvelnek ügyfeleink - közölte.
A Green Car Journal szakfolyóirat 1992 óta ír az autóipar, az energia és a környezet összefüggéseiről. A magazin legújabb, 49. lapszáma – amely részletesen áttekinti a full hibrid, plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos modellek előnyeit és különbségeit – digitális változatban is olvasható ezen a linken.