alfa-supercar

A legnagyobb Alfa Romeót az Egyesült Államokban fejlesztik majd

hirdetés
Ugyan arról még nem született döntés, hogy SUV vagy szedán lesz az Alfa Romeo következő nagy modellje, de az már biztosnak látszik, hogy az Egyesült Államokban fogják fejleszteni. Közben úgy tűnik, egy szupersportautó bemutatása is tervben van az olasz márkánál.
Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója elmondta, hogy következő, nagy méretű modelljük 2027-ben kerülhet a szalonokba, és mivel ezt elsősorban a tengerentúli piacokra szánják, ezért az Egyesült Államokban szeretnék fejleszteni. Imparato szerint ennek az Alfa Romeónak nemcsak az európai, hanem az amerikai és a kínai piacokon is helyt kell állnia majd.
Arról még nem született döntés, hogy a legnagyobb Alfa Romeo SUV vagy szedán lesz, a vezérigazgató elmondta, hogy nem hagyományos, nagyméretű SUV-ban gondolkoznak. A döntést idén év végéig szeretnék meghozni.

Az Alfa első embere elmondta: az, hogy az Egyesült Államokban fejlesztik az autót, nem jelenti egyértelműen azt, hogy ott is fogják majd gyártani ezt a modellt, erről szintén később döntenek. A 2027-es dátumból viszont az következik, hogy ez az Alfa Romeo már teljesen elektromos lesz, hiszen a Stellantis korábban már bejelentette, hogy 2027-től csak elektromos Alfákat gyárt majd.

Közben iparági pletykák szerint az Alfa Romeo nem tett le arról, egy középmotoros szupersportautót fejlesszen. Egy GTV- és egy 8C-utód már az FCA 2019-es tervei között is szerepelt, azonban a Stellantis létrejöttével elmaradtak a sportautókkal kapcsolatos hírek.
Most azonban úgy tűnik, hogy várhatóan már 2023-ban bemutathatják azt a tanulmánymodellt, amelyből az évtized közepére egy kisszériás Alfa Romeo készülhet. Az autóba a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio modelljeiben is használt, duplaturbós, 2,9 literes V6-os motor kerülhet, kiegészülve esetleg egy hibrid hajtáslánccal.