Hírek

Kísérleti motorral száguldott a jövőért a Toyota karácsonykor

Míg munkatársaik a megérdemelt pihenésre készültek, a Toyota Rookie Racing csapatának tagjai tízórás versenyen vettek részt, méghozzá csupa alternatív hajtású versenyautóval.
Amikor a Toyota azt hangoztatja, hogy minden elképzelhető hajtási módozat fejlesztésére egyformán összpontosít, nem csupán arról van szó, hogy személyautóikat, szabadidőjárműveiket és könnyű áruszállítóikat hibrid, elektromos, benzines és hidrogénüzemű kivitelben egyaránt el tudják képzelni: ez a multienergia-szemléletmód a vállalat motorsport-tevékenységeire is érvényes.

Szélsőséges példája ennek az a hidrogénhajtású homokfutó, amelyet a 2024-es Dakar-ralin állít rajthoz a Toyota részvételével felállt japán járműipari konzorcium.
Ugyanakkor a Toyota (pontosabban Tojoda Akio egykori cégelnök) egy versenyistállót is létrehozott kifejezetten erre a célra: ez a Rookie Racing, amely már évek óta segíti a hidrogénüzemű belső égésű motortechnológia fejlesztését, ám közben egyéb alternatív energiahordozókkal, illetve hajtási módozatokkal is foglalkoznak.
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely