RAV4 Rays

RAV4 Rays

hirdetés

Kontrasztok össztüzében: Toyota RAV4 Rays.


A Toyota RAV4 szögletes formavilága nem csak a vásárlók fantáziáját mozgatta meg: egy japán tuningműhely néhány egyszerű kiegészítővel valóságos kubista műalkotást varázsolt a szabadidőjárműből.
Image
Nem csupán az elődmodell formai felfogásával szakított a Toyota, amikor bemutatta az új RAV4 szabadidőjárművet, a geometrikus karosszéria a tuningiparnak is feladta a leckét.

A síklapokból építkező dizájnnal nem működnek a bevált megoldások, az optikai varázslóknak új utakat kellett keresniük.

Ha a bonyolult nem működik, válaszd az egyszerű utat – valahogy így gondolkodhattak a japán RAYS felni-specialista házon belüli dizájnerei is, amikor egyetlen sokszögletű idommal elintézték a feladatot. Az izmos kerékív-toldat persze csak látszólag egyszerű: ha figyelmesen megnézzük, látható, hogy az összetett felületét tagoló törések a karosszéria karaktervonalaihoz kapcsolódnak.
Így a gyári hátsó kerékív-toldat és a küszöbök egyaránt jól működnek a módosított optikával; a fekete-fehér kontrasztot robusztus tetőcsomagtartó és minimalista gallytörőrács erősíti. Igazi jin-jang munka ez, amely nemcsak a színválasztással ért el szélsőséges ellentéteket, hanem azzal is, ahogy az aszfalthasználatra optimalizált autót offroad kiegészítőkkel szerelte fel.
Image
Image
Az autó ellentétekre épülő harmóniája olyannyira jól működik, hogy valójában fel sem tűnik: ebben a munkában nem a RAV4 radikális első kerékív-toldata, hanem a keréktárcsa játssza az első szólamot. A RAYS új, európai hangvételű termékcsaládjába tartozó 20 colos felnik a fényes fekete részleteket ezüst felületekkel kombinálják, a kontrasztot pedig sárga féknyergekkel tették teljessé – talán nyilvánvaló, miért kapta a VERSUS nevet az új modellcsalád. És hogy még hatásosabbak legyenek az ellentétek, a metropolita kerekekre terepmintázatú abroncsokat húztak a japán dizájnerek.