jeep-grand-cherokee-4xe

Green 4x4 of the year 2023 – Grand Cherokee 4xe

Korábban beszámoltunk arról, hogy a hazai klub néhány tagja már élőben is láthatta a modellt, remélhetőleg 2023-ban már tényleg köszönthetjük a hazai kereskedésekben a Grand Cherokee család legújabb tagját, abból is a 4xe modellt, mely a Green Car Journal szerint az év zöld 4x4-ese!
Ron Cogan, a Green Car Journal újságírója szerint a Grand Cherokee 4xe nem csupán a kiváló terepjáróképessége, és akár 48 kilométeres tisztán elektromos hatótávjával érdemelte ki a címet, hanem a kivételes vezetési élménnyel, mindennapi használhatóságával, és a felvonultatott technológiák sorával is. Mindezek együtt teszik igazán különleges autóvá a cég zászlóshajóját!
Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt latolgattuk, hogy mi várható majd az európai piacon, az ekkor ismert adatokból egyet már biztosan aláhúzhatunk: 61cm gázlómélység.

Mára már több technikai adattal is tudunk szolgálni: a Wrangler-ből és Cherokee-ból már jól ismert GME T4 2.0 literes erőforrás a nagyfeszültségű akkumulátorokkal és két elektromos motorral kiegészítve 380 lóerő, és 640 Nm leadására lesz képes, mellyel a 2,3 tonnás monstrum mindössze 6,3 másodperc alatt lesz képes 0-ról 100 km/h-ra gyorsulni. A maximális vontatás előreláthatólag 2.300 kg lesz.
A beltér megannyi újdonságáról és finomságairól az eddig ismertek nem változtak, mint már említettük, a márka, a Grand Cherokee 4xe megalkotásával biztos széket foglalt magának prémium SUV-k között.