avenger-ice

Jeep Avenger ICE

Már több korábbi cikkünkben foglalkoztunk a Jeep család legújabb és egyben legkisebb családjával, és esett már szó arról is, hogy nem csak tisztán elektromos verzióban lesz elérhető, idáig ez csak találgatás volt, viszont már bizonyos, érkezik a belsőégésű motorral (ICE) szerelt verzió is!
Ugyan a legtöbb hivatalos oldalon még nem él a konfigurátor, és csak pár kép jelzi az Avenger érkezését, az olasz és spanyol oldalon már elérhető a funkció, ahol kiválaszthatjuk a tisztán elektromos (BEV) és robbanómotoros verziót (ICE) is!
Ha utóbbit választjuk, akkor láthatjuk, hogy egy 1,2 literes, 100 lóerő, és 205 Nm leadására képes PureTech névre hallgató háromhengeres benzinmotort kapunk, illetve 6 sebességes manuális váltót.
Hivatalos információ nem áll rendelkezésre, hogy ez az erőforrás honnan származik, azonban az Avenger alapjául szolgáló Stellantis EMP1 platform az Opel Corsa alapja is, így valószínűleg a motor GM, a váltó pedig PSA.
Ezek alapján a Lengyelországban gyártott Avenger sok gyártó alkatrészeiből összegyúrt méregzsák, egy biztos, alig várjuk, hogy köszönthessük az itthoni kereskedésekben!