jeep-avenger

A legújabb elektromos Jeep modellek

hirdetés
Szeptember nyolcadikán a 4xe day elnevezésű esemény keretein belül többek között Christian Meunier, a márka vezérigazgatója ismertette a közeljövőben érkező, és a tervezett tisztán elektromos Jeep modelleket. Számunkra talán a legfontosabb esemény azonban az európai piac legújabb családtagjának leleplezése volt, megismerhettük a Jeep Avengert.
Ugyan több kémfotó is megjelent már róla, de most láthattuk először a család első, tisztán elektromos tagját. „A 4xe az új 4x4” fogalmazott Meunier; „A mai napon csupán résnyire nyitottuk ki a függönyt a tisztán elektromos szabadidőjárműveink új portfoliója előtt, ám ezzel is kézzel foghatóan érzékeltettük, hogy mire számíthatnak tőlünk az érdeklődők az elkövetkező 24 hónap során, és hogy miért mondjuk, hogy a 4xe az új 4x4. A Jeep dizájn, a legendás 4x4-es terepjáróképesség, és a villamosítás ideális kombinációja újrarajzolja az SUV-k piacát. Még több országban, még több piaci szegmensben, még több ügyfél számára teszi lehetővé, hogy csatlakozzanak hozzánk a zéró károsanyag-kibocsátású szabadság megvalósítása felé tartó úton.”
Antonella Bruno, a márka európai igazgatója az Avenger kapcsán elmondta: „A vadonatúj Avenger kifejezetten az európai piacra optimalizálva kínálja a Jeep márkára jellemző terepalkalmasságot. Ez a modern, élvezetes, magával ragadó SUV egy olyan, egyre növekvő ügyfélkör tagjait szólítja meg, akik nincsenek megelégedve a jelenlegi piaci kínálattal, és helyettük egy kiváló terepjáróképeségekkel rendelkező, kompakt, modern, tisztán elektromos Jeep-re vágynak.”

A Renegade alá pozícionált kompakt SUV 640 kilométeres tervezett hatótávolságával, méretosztályában kiemelkedő hasmagasságával és terepszögeivel, modern technológiáival, és tágas utas- és csomagterével nem titkoltan célozza meg a szegmens dobogójának legfelső fokát. Az Avenger hivatalos világpremierét október 17-én, a Párizsi Autoshow-n tartják, a szalonokban pedig várhatóan 2023 első negyedévében találkozhatunk vele.
Az észak-amerikai piac sem marad BEV nélkül, bemutatásra került a Jeep Recon, mely kis túlzással egy tisztán elektromos Wrangler; Trail Rated minősítésével egy igazi terepjárónak ígérkezik, mely teljes töltöttséggel indulva a Rubicon Trail elnevezésű híres ösvényt oda- és vissza is meg tudja tenni, mielőtt lemerülne.
Az igazi nagyágyú azonban talán a már önálló márkaként ismert Wagoneer tisztán elektromos verziója, az „S”, mely 640 km tervezett hatótávjával és 3,6 másodperces gyorsulásával a kategória legjobbja lehet. Mint a Recon, a Wagoneer S is csak egy bemutatott terv egyelőre, a jó hír azonban az, hogy a zéró károsanyagkibocsátás miatt minden bizonnyal ezt a két modellt is üdvözölhetjük majd az európai piacon, előreláthatólag 2024 második felében.