oszi-jeep-talalkozo

Programajánló: Őszi Jeep találkozó és Triál Kupa

Első alkalommal kerül megrendezésre a Jeep Owners Club Hungary szervezésében szeptember 24-én az első Őszi Jeep találkozó és Triál kupa!

A helyszín a Gomba mellett található Tete-katlan, mely számos terepjárós rendezvénynek adott már otthont. A katlan alapvetően homokos talajjal rendelkezik, de a fenntartó csapat folyamatosan bővíti a területet, így több erdős rész és dagonya is található a helyszínen.
A találkozóra bármilyen Jeep-el lehet érkezni, mindegyik modell számára van kényelmes terep, valamint kiváló alkalom és lehetőség arra, hogy más márkatársakkal együtt próbára lehet tenni az autó képességeit. A belépőjegy árában benne foglaltatik a terephasználat is.
Azon Jeep tulajdonosok, akik még nem jártak a Jamboree-n, vagy más terepjárós rendezvényen valószínűleg még nem tudják mi is az a triál. Triál versenyeket itthon már a kilencvenes években is rendeztek, lényege, hogy egy kijelölt területen, vagy szalagokkal övezett pályán kapupárok között kell áthaladni a lehető legrövidebb idő alatt. Több pontozás és rendszer létezik, a JOCH rendezvényeket az alábbiak szerint zajlik a verseny;
  • Szalaggal kijelölt kell pályát teljesíteni a legrövidebb idő alatt pontgyűjtő rendszerben
  • A szakaszokon különböző mennyiségű golyós kapupár kerül kihelyezésre
  • A golyós kapupár bármelyikéhez hozzá lehet érni, azonban ha a golyó leesik nem jár pont
  • Minden helyénmaradt golyó 5 pontot ér, így egy kapupárért összesen 10 pont járhat
  • A szalaghoz hozzá lehet érni, azonban ha az elszakad, vagy 2 kerék a pályán kívülre esik az adott szakasz véget ér.
  • Elakadás esetén kizárólag önerőből való mentésre van lehetőség (csörlő), ezért pontlevonás jár, külső segítség esetén az adott szakasz sajnos ott véget ér.
A triál versenyre külön nevezés nyílik majd, és csak limitált számú autó számára van lehetőség nevezni.

Minden további információ megtalálható az esemény facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/1802167003458325

vagy a Jeep Owners Club weboldalán: www.jeepownersclub.hu