ford-kuga-szurke

A legnépszerűbb színnel újít a Ford

hirdetés
A Kuga a Ford sikermodellje, a gyár pedig folyamatosan gondoskodik arról, hogy ez így is maradjon. Most éppen a különleges fényezésű és meglepően gazdagon felszerelt Kuga Graphite Tech változattal dobtak egy nagyot.
Az új modellvariánsnak már a neve is árulkodó. A különleges, grafitszürke színben pompázó autó ugyanis eddig sosem látott bőségben kínálja a legmodernebb technológiákat. Így egy csapással két legyet ütve teljesíti a mai autóvásárlók legfontosabb elvárásait: a stílusos megjelenést és a high-tech felszereltséget.
Azt már a Szürke ötven árnyalata óta tudjuk, hogy ez a szín még véletlenül sem nevezhető unalmasnak. A piacvezető Axalta festékgyár éves jelentéséből az is kiderül, hogy ezt az európai autóvásárlók is pontosan így gondolják. Minden negyedik vásárló (egészen pontosan a teljes piac 27 százaléka) ugyanis ennek a színnek valamelyik árnyalatában rendelt autót 2022-ben. Egyébként az Axalta szerint a másik két dobogós szín a fehér és a fekete volt, de azt is gyorsan hozzáteszik, hogy ezek az árnyalatok már nagyon mások, mint régi idők szimpla fehér, fekete vagy szürke fényezései, hiszen a mai festékekbe rengeteg csillogó, tónusmélyítő adalékot kevernek.

Pontosan így született meg a Ford Kuga Graphite Tech vadonatúj szürke fényezése is. A Grey Matter fantázianevű árnyalat gyönyörűen kihangsúlyozza a karosszéria lendületes formáit, ráadásul izgalmas kontrasztot alkot az exkluzív, sok küllős 19 colos keréktárcsák csillogó fekete felületével. Mindez már önmagában is kifejezetten stílusos, de e mellé még nagy hátsó légterelőt, vörös féknyergeket, alumínium pedálsort is ad a Ford. Ha valakinek ettől nem dobogna hevesebben a szíve, azt dögös opciós tételekkel nyűgözi le a Kuga: extraként fekete tetővel és 20 colos fekete könnyűfém keréktárcsával is felpörgethető a modellvariáns látványvilága.
Míg a szín kívülről gyönyörködtet, a volán mögött helyet foglalva egészen más dolgokra van szüksége az embernek. A Kuga Graphite Tech nem is okoz csalódást: alapáron kínálja a legmodernebb vezetéssegítő technológiákat. Ezek a rendszerek kifejezetten arra szolgálnak, hogy tehermentesítsék a vezetőt; többek közt azzal, hogy az autópályán tartják a beállított sebességet és a forgalom tempóját, figyelmeztetnek a holttérben felbukkanó járművekre, automatikusan figyelembe veszik az aktuális sebességkorlátozásokat, vagy kézhasználat nélkül beállnak a szűk parkolóhelyekre. Ugyanakkor a Kuga Graphite Tech változatban az a technológiai csomag is alapáras, amely automatikusan mérsékli a LED fényszórók vakítását, és a vezető látómezejébe, a szélvédőre vetíti ki a legfontosabb adatokat (sebesség, navigációs utasítások stb.), hogy az autósnak ritkábban kelljen elfordítania tekintetét a forgalomról.
Ezek önmagukban is kiváló ajánlattá teszik a Kuga Graphite Tech variánst, van azonban még egy aduja a kivitelnek: azt ugyanis a Kuga összes hajtásláncával megrendelhetjük. A tavaly és tavalyelőtt Európa legkelendőbb PHEV-je címet elnyert plug-in hybrid, a full hybrid, az EcoBlue dízel- és EcoBoost benzinmotorok palettája pedig páratlanul sokszínű választási lehetőséget kínál az ügyfeleknek, akik egy dologban biztosak lehetnek: bármelyik erőforrás mellett döntenek is, a piac egyik legstílusosabb és legokosabb szabadidőjárművébe ülhetnek bele (aminek amúgy még a neve is igazán jól cseng.)