Elektromos roadster

Elektromos roadster

hirdetés

Elektromos roadster lett a klasszikus Fiatból.


Amerikai vállalat kezdte gyártani a Fiat 124 Spider elektromos változatát, ami füstmentesen kínálja az olasz veteránozás élményét.
Image
A hivatalos álláspont szerint az elektromossá átalakított veteránok nem kaphatnak oldtimer minősítést, mert megbontották az eredetiségüket.

Mások szerint ez lesz az egyetlen módja, hogy a jövőben is lehessen élvezni az öreg autó nyújtotta élményt.

Ráadásul ezzel a módszerrel olyan autók is járóképesek lehetnek, amiknek karosszériája menthető, de motort már nehéz hozzájuk találni.

Ezt a Fiat 124 Spidert az Illinois-állambeli Barringtonban lévő Roadster Salon építette. 124-esek felújításával foglalkoznak, de ez egy egészen másik vonal, amit felfedeztek. Különlegessége, hogy az elektromos hajtás ellenére megmaradt a kézi váltó.
A 42 millió forintba kerülő elektromos 124 Spider hajtását az Electric GT készítette. A rendszer teljesítménye 200 lóerő, ami mellé 270 Nm nyomaték társul. Valamivel 6 másodperc feletti 100-as sprintre képes és 209 km/óra a végsebessége. Egy töltéssel mindössze 140 km-t képes megtenni. 20 darabot tervez gyártani belőle a Roadster Salon. 5000 dollár előleget kérnek és 90 nap alatt elkészítik az autót.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/hirek/2020/01/25/elektromos-roadster-lett-a-klasszikus-fiatbol/