A Fiat Ducato ötödször lett az “év nagy furgonja” az Egyesült Királyságban

A Fiat Ducato ötödször lett az “év nagy furgonja” az Egyesült Királyságban

hirdetés
A FIAT Professional Ducato zsinórban ötödik alkalommal nyerte el az „Év nagy furgonja” címet a 2024-es Company Car and Van Awards gálán az Egyesült Királyságban. A Ducatót sokoldalúságáért, praktikus kialakításáért és biztonsági funkciójaiért dicsérték.
A FIAT Professional Ducato régóta vezető szerepet tölt be a többi haszongépjármű között, és ez a díj csak egy újabb megerősítése annak, hogy a márka képes folyamatosan fejlődni és vezetni az innovációt.

Az 1981-ben először bemutatott Ducato legújabb változata akár 17 m3-es teherbírást és akár 1500 kg hasznos teherbírást kínál.

A szegmens legjobb hatékonyságát is mondhatja magáénak, ami azt jelenti, hogy a 6 méteres furgonnak van a legjobb rakodótér hossza ebben a kategóriában, méghozzá 300 mm-rel hosszabb, mint fő versenytársainak.
A Ducato elektromos változata egy új, 110 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, és akár 420 kilométéres, WLTP-szerinti hatótávolságot ígér. Akkumulátorát kevesebb mint egy óra alatt lehet feltölteni 0-ról 80%-ra.
A Ducato MultiJet hajtáslánca széles választékot kínál, amely megkönnyíti a munkát minden lehetséges küldetés során. Az új Ducato MultiJet motor (120 lóerős, 140 lóerős és 180 lóerős teljesítményszintekkel) kézi és automata sebességváltókkal kapható, a kategóriájában legjobb üzemanyag-fogyasztással.
Az új Ducato az első olyan haszonjármű, amely 2. szintű autonóm mobilitásra képes: a jármű használatát menet közben és álló helyzetben egyaránt fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS) széles skálája támogatja.

A sebességhatárolástól kezdve a váratlan akadály (pl. gyalogos vagy kerékpáros) előtti automatikus fékezésig; a jelzőtábla-felismeréstől a vezető éberség-felügyeleti rendszerig; az álló helyzetig fékező, és onnan újra elinduló adaptív tempomattól a sávban tartó rendszeren át a dugókövetésig, amely a forgalmi viszonyokat is figyelembe véve aktívan szabályozza a jármű haladását.

Az utóbbi három vezetőtámogató funkció együttes alkalmazásával a Ducato menet közben a vezetőtől függetlenül képes irányt váltani, valamint gyorsítani és lassítani. Erre korábban egyetlen haszongépjármű sem volt képes.
A vezetőtámogató és parkolássegítő rendszerek teljesítményét egy digitális belső visszapillantó tükör segíti, amely a jármű mögötti terület képét digitálisan feljavítva jeleníti meg. Szintén fontos extra az ESC-rendszert kiegészítő keresztszél-támogatás, a vontatmány-stabilizáló rendszer, valamint az aktív parkolási asszisztens, amely támogatást nyújt a párhuzamos és merőleges parkolási manőverek végrehajtásában.
Az új Ducato rendelhető extrái közé tartozik már a kulcs nélküli nyitás és indítás is: a fülke és a raktér ajtajainak nyitásához és zárásához, illetve a motor indításához sem kell már elővenni a kulcsot a zsebből.

Ismerje meg az új Ducatót a CarNet Fiat kereskedéseiben!
https://carnet.hu/fiat/modellek/haszongepjarmu/uj-ducato