fiat-topolino

Olaszországban már rendelhető a Fiat Topolino

hirdetés
Olaszországban már rendelhető a Fiat legkisebb modellje, a Topolino, ráadásul meglehetősen jó konstrukciókkal kínálják az online megvásárolható autót.
A Topolino a Citroën Ami és az Opel Rocks “testvére”. Mindhárom modell ugyanarra a platformra készül, de a karosszériájuk és belső terük teljesen egyedi, műszaki jellemzőik viszont megegyeznek: a 2,53 méter hosszú Topolinóban is egy 6 kW-os villanymotor van, hatótávja 75 km, végsebessége pedig 45 km/óra. Nem is mehet gyorsabban, hiszen a mopedautók végsebessége itt van maximálva.
Bár a modell neve Topolino, az autó sárvédőívjei és első lökhárítója inkább a régi Cinquecento modelleket idézi fel.

A Topolino listaára 9890 euró, de az olaszországi elektromosautós támogatásokkal már 7544 euróért elhozható. Lízing esetén 2582 euró befizetése után 48 hónapon keresztül mindössze havi 49 eurót kell érte fizetni.

A Topolinóra július óta lehetett regisztrálni a Fiat olasz weboldalán és több mint 10 ezren érdeklődtek utána. A konfigurálás és a vásárlás teljesen online történik, a finanszírozás is a weboldalon választható ki. Az autót a vásárló a legközelebbi márkakereskedésben veheti majd át, de házhozszállítást is választhat. A vásárlók a megrendeléstől a gyártáson át a kiszállításig bármikor ellenőrizhetik Topolinójuk helyzetét a Fiat weboldalán.
Az autót két változatban lehet megrendelni, nyitható vagy teljesen zárt tetővel, viszont csak egy színben kapható, a képeken is látható almazöld színben, amelynek neve: Verde Vita (zöld élet).
Az olaszországi szállítások 2024-ben kezdődnek és várhatóan még 2023 vége előtt Németországban és Franciaországban is megrendelhető lesz az autó. Egyelőre arról nincs hír, hogy Európa többi országában piacra dobják-e a kisautót.