giulia-polizia

Az év végéig 450 Alfa Romeo Giuliát kapnak az olasz rendőrök

hirdetés
Az olasz fegyveres testületeknél ismét egyre több az Alfa Romeo. Mi is megírtuk, hogy tavaly nyáron a csendőrség kapott 1770 darab Giuliát, most pedig a rendőrség következik: az év végéig 450 darab, 200 lóerős Giuliát állítanak náluk hadrendbe
Az olasz állami rendőrség több mint hetven éve használ Alfa Romeókat feladatai ellátásához. Nem hiányozhatnak a sorból a Giuliák sem, amelyekből már korábban is kaptak a rendőrök, de most összesen 450 darab érkezik a fegyveres testülethez.
Az új Giuliákat 2,0 literes, 200 lóerős benzinmotorral és nyolcsebességes automata váltóval, és természetesen a hagyományos világoskék-fehér színben kapják meg a rendőrök. A fényhídon túl keresőfényt is szerelnek az autókra, belül pedig külön tárolóhelyeket alakítottak ki a rendőrök fegyvereinek. A hátsó üléssort ráccsal választották el, hogy a letartóztatott személyeket biztonságosan lehessen a rendőrőrsre szállítani.
Az autós üldözések során sem lesznek bajban a Giuliák, amelyek hátsókerék-hajtásúak, 235 km/h a végsebességük és 6,6 másodperc alatt gyorsulnak 100 km/h-ra.
Az olasz rendőrségnél is legalább olyan régi hagyománya van az Alfa Romeóknak, mint a Carabinieri-nél, azaz a csendőrségnél. Mindkét fegyveres testületnél az 50-es évek óta előszeretettel használják az Alfa Romeo szedánjait. Az 1900-as Alfát a Giulietták, az Alfetták, majd a 75-ösök követték, aztán a 155, a 156-os, és a 159-es Alfák is megkapták a látványos, világoskék-fehér “egyenruhát”.

Nézd meg a csendőrök Giuliáit is, amelyekről ebben a cikkben írtunk!