giulia-carabinieri

1770 Alfa Giuliát kapott az olasz csendőrség

hirdetés
Végre újra olyan lesz az utcakép az olasz nagyvárosokban, mint korábban: vagány, sötétkék egyenruhába öltözött csendőrök pózolnak majd Alfa Romeóik mellett a nagyobb köztereken. És ha akció van, akkor sem vallanak majd szégyent, mert 200 lőerős, benzines Giuliákba pattanva teremthetnek rendet. A Carabinieri, azaz az olasz csendőrség 1770 darab új Alfa Romeo Giuliát állított szolgálatba.
Az Alfa Romeo és a Carabinieri együttműködése 1951-ben indult, az olasz márka akkor szállította az első járműveket az egyenruhásoknak. Akkor 1900 M Matta típusú, kicsi, összkerékhajtású terepjárókat kaptak, aztán az 1960-as évektől következtek a Giuliák és az Alfetták különböző generációi, majd jöttek a 156-osok és a 159-esek.
Nemcsak az Olaszországba járó autómániás turisták fotóin tűntek fel ezek az autók, hanem olasz és Olaszországban játszódó hollywoodi filmekben is elmaradhatatlan kellékek voltak a csendőrök járművei.
A 159-esek után azonban egy rövid időre “megcsalta” az Alfát a Carabinieri, BMW-ket és Seatokat is használtak, ez akkoriban országszerte kritizálták.
A szégyenkezés eddig tartott, ugyanis most 1770 darab Alfa Romeo Giuliát állítottak szolgálatba, a stílusuk pedig továbbra is látványos és feltűnő. Sötétkék fényezés, piros csík és fehér Carabinieri felirat. Az autók tetejét fehérre fényezték, amelyre felkerültek az áramvonalas villogók is. Az autók első ajtajai páncélozottak, golyóálló a szélvédőjük, belül pedig tárolóhelyet kaptak a fegyverek, a gumibotok, a golyóálló mellények is. A hírek szerint az autóban három egyenruhás utazhat és egy letartóztatottnak van hely.
A 200 lóerős benzines Giulia kevesebb, mint 7 másodperc alatt gyorsul százra, és 235 km/h a végsebessége. Ha pedig valaki egy ugyanilyen vagy erősebb Giuliával menekülne a csendőrök elől, akkor sincs gond, mert már pár éve két darab, 510 lóerős, Ferrari-motoros Giulia Quadrifoglio is a Carabinieri szolgálatában áll.