renault-austral

Ez a Renault Európa legjobb vétele

hirdetés
Kettős győzelmet ünnepelhetett a Renault az európai Autobest díjátadón, és mindkettőt a vadonatúj Australnak köszönhette: a típus új generációs multimédiás rendszere az év legjobb intelligens technológiája címet érdemelte ki, magát az autót pedig az év legjobb vételének választotta meg a zsűri.
Immár Magyarországon is kapható az Austral, a Renault vadonatúj platformra épülő alsó középkategóriás szabadidőjárműve. A Kadjar utódja 2022 végén érkezett meg a Renault európai márkakereskedéseibe, és a szakmai elismerés nem is váratott sokáig magára. A villamosított hajtásláncokkal – 200 lóerős full hibrid egységgel, valamint két mild hibrid benzinmotorral, 140 vagy 160 lóerős teljesítménnyel – kínált kompakt crossover rögtön európai szintű győzelemmel indított. A harmincegy ország prominens autós szakújságíróit tömörítő Autobest szervezet a francia családi járműnek ítélte az Év legjobb vétele díjat – a mindenkori legjobb ár-érték arányú ajánlatot kereső Autobest éves szavazásán ez a legmagasabb szintű elismerés, amelyben egy gépkocsi részesülhet.
Az ezredfordulón alapított Autobest harmincegy tagú zsűrijének gyakorlatilag a fele, 15 fő – köztük a magyar zsűritag Szécsényi Gábor – tette az első helyre saját rangsorában a Renault Australt, amely így végül a szavazatok 18,67 százalékát szerezte meg, és magabiztos előnnyel győzött a második helyezett (17,48%) előtt. Ahogy az Autobest alapító elnöke, Dan Vardie fogalmazott, „az idei győztes a Renault új szintjét testesíti meg. A francia autógyártó legjobb terméke, első osztályú anyaghasználattal, kiemelkedő minőséggel, remek vezethetőséggel, elismerésre méltó formatervvel, és a jelenleg kapható alighanem legmagasabb színvonalú online technológiákkal.”
Ez utóbbit olyannyira kiemelkedőnek találta a zsűri, hogy külön is jutalmazta: a Renault Austral Google-alapú infotainment-rendszere a Smartbest – azaz a legjobb intelligens megoldásnak járó – díjjal gazdagodott. Az OpenR Link multimédiás rendszer az okostelefonokból ismert Android operációs rendszer gépjárművekre optimalizált változatát alkalmazza, és a teljes Google-ökoszisztémát a vezető rendelkezésére bocsátja. Az árnyékolás nélkül is minden fényviszonyok között leolvasható, hatalmas érintőképernyőt alkalmazó rendszer a jelenlegi európai kínálat kétségtelenül legteljesebb körű, leghatékonyabb online kapcsolódását biztosítja a Renault ügyfelei számára.