Human First Program

Human First Program

KÖZÖS UTAKON

HUMAN FIRST PROGRAM

renault-human-first-program

A Renault számára a biztonság nem csak a magas technológiával felszerelt autók gyártásáról szól, hanem küldetésünknek tekintjük, hogy minden úton lévő számára biztonságos legyen a közlekedés. Akár autósok, akár gyalogosok, vagy biciklisek, rolleresek vagyunk, mindannyian közös utakon járunk.

Eltökélt szándékunk, hogy csökkentsük a balesetek számát és súlyosságát. Ennek érdekében dolgozunk szakértőkkel és partnerekkel a Human First programunkon, melynek célja a közlekedők biztonságának mindennapos javítása.

Akár 32

Vezetéstámogató
rendszer

Több mint 60

Biztonsági
funkció

Több mint 2000

Bejelentett
biztonsági szabadalom

ADAS (FEJLETT VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK)


Renault az elmúlt 50 év alatt ötödére csökkentette a közúti balesetek áldozatainak számát. A fejlett vezetéstámogató rendszerek (Advanced Driver-Assistance Systems, ADAS) intelligens szoftverek, amelyek fejlett technológiákra épülnek (radarok, kamerák, mesterséges intelligencia) hogy segítsék a sofőrök dolgát vezetés közben. Ennek ellenére a vezetők 67%-a nem használ vezetéstámogató rendszereket, csak abban az esetben, ha ezek automatikusan aktiválódnak. (SSHRC tanulmánya- 2019)(7). A Renault azon dolgozik, hogy visszafordítsa ezt a trendet. Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, sávtartó rendszer, intelligens adaptív tempomat, tempomat sebességszabályozó funkcióval.

Holttérfigyelő rendszer

Vizuális figyelmeztető jelzés veszély vagy jármű jelenlétére a vezető holtterében, mely 15 km/h-tól aktív.

360 fokos kamera

A négy kamerából álló rendszer 360°-ban jeleníti meg a környezetet és segítséget nyújt a vezető számára a lehető legkönnyebb manőverezéshez.

Aktív vészfékező rendszer

Ez a rendszer segít megelőzni a ráfutásos ütközéseket, ideális nagy forgalomban, ahol a koncentrációszint alacsonyabb. Szintén hasznos városi környezetben, ahol segít megelőzni a mozgó gyalogosokkal, kerékpárosokkal, álló járművekkel vagy kanyarban szemből érkező járművekkel való ütközést.

Biztonságos kiszállást segítő rendszer

Ez a rendszer ideális városokban, segít megelőzni egy közeledő járművel (kerékpár, autó, teherautó) történő ütközést ajtónyitáskor.

Isofix (gyermekülés)

renault-isofix-gyerekules
Mindössze a gyermekek 25 százaléka utazik megfelelő biztonsággal az autóban (10 százalékuk egyáltalán nincs bekötve)  (8): A Renault javulásra törekszik ezen a téren, így akár 3 különböző Isofix vagy I-Size bekötési pontot kínál modelljeiben. Ennek eredményeképp, annak a kockázata, hogy a gyermekülést nem megfelelően rögzítik, a negyedére csökken.

A RENAULT ÉS A BIZTONSÁGOS JÖVŐ

renault-biztonsagos-utaster


A Renault közúti biztonság programja 5 részegységre van bontva: figyelemfelkeltés, megelőzés, javítás, védelmezés és segítségnyújtás.

Folyamatosan új innovációk jelennek meg a cégnél, mint például a Biztonsági pontszám, a Biztonsági Coach és a Védelmező, melyek forradalmasítani fogják a közúti biztonságot.
renault-biztonsagos-kozlekedes
Nem is gondolnánk a modern, vadonatúj technológiával felszerelt autónkból, hogy mennyi baleset is történik.
2018 és 2022 között 16069 közúti baleset történt, amiből közel 2500 érintett kerékpárosokat.

És sajnos ennek leginkább a védtelen biciklisek az elszenvedői.
Megmutatjuk azokat a Budapesti gócpontokat, ahol leggyakrabban bekövetkezhet a baj.
renault-biztonsagos-kozlekedes-terkep
Budapest belvárosa
renault-biztonsagos-kozlekedes-terkep
a Kiskörút, a Bartók Béla út
és a Szent Gellért rakpart
renault-biztonsagos-kozlekedes-terkep
az Astoria és a Blaha Lujza tér és környéke
renault-biztonsagos-kozlekedes-terkep
a József körút, Múzeum körút és a Károly körút környéke
renault-biztonsagos-kozlekedes-waze

A Waze-zel, valamint Felföldi Péter közlekedésmérnökkel együttműködve szeretnénk hozzájárulni, hogy a kerékpáron közlekedők is ugyanolyan biztonságban érezzék magukat az utakon, mint az autósok.

A Waze-ben megtalálható balesetmegelőző bannereinket direkt ott helyeztük el, ahol a biciklisek a leginkább ki vannak téve balesetveszélynek Budapesten. Így előre tudhatja minden autós, hol kell extra figyelmet szentelnie a kerékpárosoknak, hogy megelőzzenek bárminemű balesetet.
renault-biztonsagos-kozlekedes-waze

BEÉPÍTETT GOOGLE RENDSZER:
AZ ONLINE VEZETÉSI ÉLMÉNY

A beépített Google szolgáltatásokkal ellátott openR link rendszerben akár 5 fiókot is beállíthat, így könnyedén megtalálhatja a kedvenc alkalmazásait, illetve egyszerűen, az okostelefon vezetékes csatlakoztatása nélkül használhatja a Google funkcióit.
google-maps-icon
Google Térkép
google-asszisztens-icon
Google Asszisztens
google-play-icon
Google Play

HOGYAN KÖZLEKEDJEN?

Nézze meg tippjeinket, hogy hogyan teheti a közlekedést még biztonságosabbá mindenki számára.

FEDEZZE FEL TOVÁBBÁ...

renault-modellek
RENAULT SZEMÉLY- ÉS HASZONGÉPJÁRMŰVEK
Fedezze fel a Renault kínálatát és találja meg
az Önhöz leginkább illő modellt!