mazda-cx-60

Érkezik a Mazda családbarát sportautója

hirdetés
Késő tavasszal ünnepélyesen is megnyitották a vadonatúj Mazda CX-60 gyártósorát az autógyártó 2. számú hofui üzemében, egy héttel később pedig behajózták az első, Európába irányuló szállítmányt. A CX-60 egyértelműen a Mazda elmúlt bő tíz évben bevezetett legfontosabb modellje. A felső kategóriás szabadidőjárműben maradéktalanul testesülnek meg a márka alapvető értékei: a japán kézműves hagyományok ápolása, az emberközpontú technológiák innovációi és a mértékadó, világszínvonalú hajtásláncok.
Ez utóbbi téren különösen nagyot alkotott a CX-60, hiszen ez a márka első olyan modellje, amely modern, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid erőforrással lép piacra Európában. A 2,5 literes, soros négyhengeres Skyactiv-G benzinmotort nagy teljesítményű, 129 kW-os (175 LE) villanymotorral társító konfiguráció vadonatúj nyolcfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a kerekeket. A 355 voltos, 17,8 kWh kapacitású akkumulátor akár több mint 60 kilométeren át képes biztosítani a tisztán elektromos, helyi emissziótól mentes közlekedést, ha pedig minden erejét beveti a hajtáslánc, 327 lóerőt és 500 Nm-t bocsát vezetője rendelkezésére – többet, mint bármely utcai modell a Mazda több mint 100 éves története során. Az eredmény: 5,8 másodperces gyorsulás álló helyzetből 100 km/órára – több mint lenyűgöző teljesítmény egy olyan autótól, amely akár 2,5 tonnát képes vontatni!
Mindazonáltal a CX-60 nem csak fejlett, nagy teljesítményű hajtáslánca miatt érdemel figyelmet: a hosszmotoros architektúra és a korábban elképzelhetetlen kanyarstabilitást és kiszámítható viselkedést eredményező, kifinomult futómű-technológiák magával ragadó vezetési élményt ígérnek, amiből az olyan ergonómiai újítások is kiveszik a részüket, mint az utasok természetes, ösztönös egyensúlyozó képességét felerősítő ülésszerkezet.
Nem járunk messze a valóságtól, ha hatalmas belső terű, kiemelkedően családbarát sportautóként jellemezzük a Mazda újdonságát, a CX-60 azonban ennél is többet kínál: több évszázados japán kézműves tradíciókat életre keltő esztétikai megoldásokat, jövőbe tekintő, automatikus üléshelyzet-beállító rendszert, és egy olyan teljes körű aktív és passzív utasvédelmi rendszert, amely minden idők legbiztonságosabb Mazda szabadidőjárművévé teszi az elegáns óriást.
A Mazda a nyár folyamán kezdi forgalmazni a vadonatúj CX-60-ast Magyarországon. Pontosabb részletekért forduljon a CarNet Mirai vagy a CarNet Riegler munkatársaihoz online, illetve személyesen Budapesten, illetve Győrött.