Hírek

Lenyűgözően látványos Nissanok érkeznek

2023 őszén egymás után mutatta be futurisztikus tanulmányautóit a Nissan. A merész vonalú koncepciójárművekbe nem volt nehéz belelátni egy-egy jelenlegi típus utódját – ha tényleg ebben a formában valósulnak meg az elképzelések, fantasztikus évek várnak a márka ügyfeleire.
Koncepcióautót számtalan céllal készíthet egy gyártó. Léteznek műszaki tanulmányok, ahol a technológiai tartalomra koncentrálnak a fejlesztők, míg a formavilág – legyen bármilyen előremutató – ez esetben csak illusztrációként érzékelteti, hogy még nem áll készen a bevezetésre a megoldás. Aztán vannak olyan koncepciók, amelyek egy általános dizájnfilozófia, egy új formai irány, egy merész megközelítés szemléltetésére szolgálnak. A részletekkel itt felesleges foglalkoznunk, azok úgyis túlzók, annál beszédesebbek viszont a karosszéria arányai, az anyaghasználat, a helykihasználás. És végül van a legkönnyebben értelmezhető csoport, amelynek tagjai egy hamarosan piacra lépő szériamodell előzeteseként szolgálnak, és csak minimális mértékű eltérésekre számíthatunk a végleges verzió esetében.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/nissan oldalon: https://carnet.hu/nissan/hirek/lenyugozoen-latvanyos-nissanok-erkeznek
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely