jeep-junior

Lebukott? Első kémfotók a Junior Jeep-ről!

Korábban már írtunk a Jeep család következő tagjáról, a Junior Jeep-ről, azonban most új fotók látták meg a napvilágot!
Ezen, és a borítóképen is látható autó szinte bizonyosan a jövő tavasszal érkező, és idén, az őszi Párizsi Autoshow-n bemutatásra kerülő Junior Jeep. A márka első, teljesen elektromos modelljéről kicsit korábban is készültek képek egy portugáliai forgatáson, azonban ha pletykáknak hinni lehet, az csak egy 1:1-es méretarányú modell volt, amit az első reklámanyagokhoz készítettek:
A korábbi cikkünkben látottakhoz nagyon hasonlít a képen látható „modell”, és a mellette álló úrhoz viszonyítva valóban egy, a Renegade-hez képest kisebb taggal bővül a Jeep család, információink szerint mindösszesen 411 cm hosszú (a Renegade 423 cm).
Egyes információk szerint nem csak tisztán elektromos hajtással kerül piacra: az ICE (internal combustion engine) verzió egy, a már Renegade-ből is ismert 1.0 literes, 118 lóerő és 190 Nm leadására képes 3 hengeres turbófeltöltős benzinmotort kap majd.
A Junior gyártása előreláthatólag decemberben indul, a Lengyelországban található Tychy gyárban, ahol jelenleg más, a Stellantis csoportba tartozó járművek gyártását is végzik.