jeep-jamboree

Jeep Owners Club Jamboree 2022

Tavaly is beszámoltunk az akkor Zircen megrendezett Jamboree-ról, és akkor is számokkal kezdtünk, ne szakítsuk meg a hagyományt:
  • 6 ország
  • 80 Jeep
  • 2 nap
  • több, mint 150 km terepen
Az idén újra Borsodnádasdon megrendezett Jamboree újra rekordokat döntött sok tekintetben, de talán külön érdemes kiemelni azt, hogy a magyar Jeepeseken kívül Ausztriából, Németországból, Szlovákiából, Romániából és Lengyelországból érkeztek a rendezvényre, utóbbi delegáció a Jeep Owners Group PL összesen 18 autóval volt jelen.
A program már szokásosnak mondható, pénteken az érkezés után a résztvevők szabadon választott időpontban kezdhették meg az első túrát, az idén már névadó szponzorral megrendezett CarNet Adventure Rallyt. Ezen a túrán különböző kérdésekre kell az útvonal során válaszokat keresniük a résztvevőknek, valamint kiváló lehetőség arra, hogy megismerkedjenek a rendezvényen használt rally itinerrel.
A borsodnádasdi művelődési központban tartott megnyitó után az éjszakai futam következett, ahol szintén itinerrel kellett tájékozódniuk a résztvevőknek, valamint négy olyan pontot megtalálni, melyet az itiner nem jelölt, ezzel plusz pontokat gyűjthettek az összesített értékeléshez.
Szombaton az on- és off-road csoportokra bontott résztvevők 3 programon vettek részt; az egyik a panoráma túra volt, ahol a környék vadgazdája tartott rövid előadást a környék erdő és vadgazdálkodásáról, és a bükk csodálatos részeiről. Ezt követően az off-road csoport GPS pontkeresésre indult, ahol számokat és szimbólumokat kellett megtalálniuk, valamint fotópontokat, amiket legalább egy méterre meg kellett közelíteniük autóval, és ezt megörökíteni. Az on-road csoport a környék adottságai miatt másik túrára indultak, itt előre megadott fotókat kellett megtalálni az útvonalon, és ezt jelölniük, ők ezzel gyűjtötték a pontokat az értékeléshez.
A harmadik, egyben utolsó program a Jeep Challenge volt mindkét csapat számára, ahol szintén itiner alapján, az útvonalon elhelyezett négy feladatot kellett leküzdeniük a résztvevőknek, próbatétel volt az autók és a sofőrök számára is.
A szombat esti vacsorát követően a legügyesebb résztvevők rengeteg értékes nyereményt vehettek át a Stellantis és CarNet csoport jóvoltából. Külön köszönetben részesültek az eseményt támogató személyek és cégek, köztük Borsodnádasd és Balaton önkormányzata, a Stellantis képviseletében Krupp Tünde, a CarNet képviseletében Kovács Gergely és a CarNet Riegler képviseletében Farkas Dániel.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Jeep Owners Club Charity keretein belül két intézmény is ajándékban részesült a Kor-Ag Bau Bt. támogatásával, a borsodnádasdi óvoda játékkonyhával, Balaton játszótere pedig egy rugós gyermekjátékkal bővült.
A hivatalos képgalériák elérhetők itt: https://www.jeepownersclub.hu/Galeria

Az összefoglaló videóval hamarosan jelentkezünk!