jeep-grand-cherokee-4xe-30th-anniversary-edition

Grand Cherokee 4xe 30th Anniversary edition

Bár az európai piacon csak jövőre köszönthetjük, az amerikaiak már különleges kiadásban is rendelhetik a Grand Cherokee széria legújabb tagját, a WL-t! Korábban foglalkoztunk már a Grand Cherokee történelmével, mik is történtek az elmúlt 30 év során, a márka most egy különleges modellel ünnepli az évfordulót.
„Amikor 1992-ben az első Grand Cherokee a Cobo Hall üvegajtaján keresztülhajtott, minden várakozást is összetört, és újra definiálta a prémium SUV fogalmát”, mondta Jim Morrison, a Jeep észak-amerikai vezetője. „30 évvel, és több, mint 7 millió Grand Cherokeeval később, a valaha legtöbb díjat nyert modell mit sem vesztett lendületéből, és technikai újításaival, valamint a környezetvédelem felé tett lépéseivel egyértelműen mutatja a márka törekvéseit a vezető elektromos- és hibrid SUV gyártó címe felé” – tette hozzá.
Külsejét tekintve az alapmodelltől eltérő a fekete hűtőrács, valamit oldalsó- és hátsó díszítőelemek, a 20 collos könnyűfémfelnik, valamint az évfordulót ünneplő egyedi logózás.
Az európai Grand Cherokee 4xe megjelenéséről biztosat sajnos még mindig nem lehet tudni, így az is bizonytalan, hogy jut-e a piacnak az évfordulós modellből.