jeep-koncepciok

Easter Jeep Safari 2022 koncepciók

hirdetés
2021-ben is jelentkeztünk az akkori Easter Jeep Safarin bemutatott koncepciókkal, melyek között már megjelent a márka első, teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkező darabja is. A tervező csapat idén is kitett magáért, nézzük ezúttal mivel készültek;

Jeep ’41 Concept

Jim Morrison, a Jeep Észak-amerikai vezetője beszélt az idén bemutatott koncepciókról, és bár a ’41 Concept nem a legforradalmibb újításokat bemutató darabok közé tartozik, hozzátette: „Büszkék vagyunk a katonai múltunkra, minden innen indult.” A Jeep a háborúra született, és általa lett naggyá. A 4 ajtós 4xe Rubicon alapokra készült koncepció a matt zöld fényezés mellett tradicionális katonai feliratokat és felniket, valamit az ügyfelek számára is elérhető Mopar kiegészítőket kapott.

Jeep Bob Concept

Bob alapját egy Gladiator adta, nevét pedig az angol „Bobbing” szó, melyet akkor használnak, amikor egy autót a jobb terepszögek érdekében a gyári méreteinél kisebbre szabnak. Az eredetileg elég hosszú túlnyúlással bíró platót mintegy 30 cm-el rövidebbre vágták, gyári sárvédőit úgynevezett High-Clearance verzióra cserélték, melynek köszönhetően Bob akár futóműemelés nélkül is képes lenne a nagyobb kerekek fogadására, első és hátsó lökhárítóit pedig acél verziókra cserélték. A 3 collos futóműemelésnek, és az előbb említett sárvédőknek köszönhetően a 40” átmérőjű Maxxis abroncsok kényelmesen elférnek Bobon, sőt, az összhatás több, mint tökéletes.

Jeep Magneto 2.0

A nagyágyú. Tavaly az 1.0 verzió is nagy port kavart, mindenki róla beszélt. A Magneto 2.0 első ránézésre szinte azonos elődjével, azonban a számok nagyon mást mutatnak. 625 lóerő, 1150 Nm nyomaték. Ezek a számok azt jelentik, hogy a Magneto 2.0 a 40 collos kerekeivel mindössze kettő másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h sebességre. Azon olvasóink, akik esetleg Wranglerrel járnak, pláne 2 ajtóssal, és lehetőleg olyannal, amin a gyáritól nagyobb kerekek vannak, hogy ez a szám mit is jelenthet nagyjából. Mark Allen, a Jeep vezető tervezője beszélt a márka elektromos jövőjéről, ahol elmondta, az első verzió nagy sikerű bemutatása óta még többet fektetnek a tisztán elektromos modellek fejlesztésébe, mivel ez a jövő. „Szeretnénk minél többször megmutatni, és minél több embernek lehetőséget adni arra, hogy kipróbálja a Magneto 2.0 verzióját, mert hiszem, hogy ez meggyőzi a márka kedvelőit arról, hogy ez egy jó jövő” tette hozzá.
Ezekről, és a többi koncepcióról további képeket a cikkhez kapcsolódó galériában talál!