Image

2021-es Jeep koncepciók

hirdetés
Véget ért a 2021-es Easter Jeep Safari, melyről korábbi cikkünkben írtunk, nézzük idén milyen újdonságokkal készült a Jeep design-csapata!

Jeep Magneto

Az idei modellek közül talán a legizgalmasabb a teljesen elektromos (BEV) kétajtós, Magneto névre keresztelt Wrangler, mely 70kWh méretű akkumulátorának segítségével 285 lóerő és 371 Nm teljesítmény leadására képes. Annak ellenére, hogy az idei koncepciók közül külsőre és belsőre ez hasonlít legjobban a piacon is kapható modellekhez, nem véletlen a figyelem, amit kapott, mivel a nem kevés túlsúly ellenére is megtartotta kivételes terepjáróképességét.

A hivatalos információk szerint a Magneto a közeljövőben még koncepció marad, de talán nem túlzás azt mondani, hogy a terepjárózás jövője felé mutat. Különlegessége továbbá, hogy az akkumulátorok és a teljes elektromos rendszer vízállóak, így megmaradt a 76 centiméteres gázlómélység, illetve a manuális váltó, mely eddig egyik elektromos autónál sem volt elérhető.

Jeepster Beach

Mint minden évben, most sem maradhat el a történelmi modell, ezúttal egy 1968-as Jeepster Commando-t gondoltak újra a tervezők. A 2-ajtós Wrangler alvázra épített karosszéria egy 2.0 literes motort rejt, mely a piaci modellektől eltérően 340 lóerő leadására képes.

Jeep Orange Peelz

Az Orange Peelz koncepció a jelenleg is kapható, illetve a jövőben tervezett Mopar kiegészítőket hivatott bemutatni. A legnagyobb újdonsága talán a telefonokról már ismert GorillaGlass szélvédő, melynek köszönhetően a gyártó szerint a Wrangler tulajdonosok legtöbb bosszúságát okozó kavicsfelverődéseket és szélvédőrepedéseket tudjuk kivédeni.
A jelenleg is rendelhető kiegészítők közül megtalálható még a Mopar beadlock-capable könnyűfém felni, a szélvédőhöz szerelhető kiegészítőlámpák és a 21-es modellévtől rendelhető félajtók. Az alumínium sárvédőszélesítések és dobbetétek, valamit az üveg freedom panelek sajnos még váratnak magukra.

Jeep Red Bare

A Gladiator európai megjelenésével egyidőben mutatták be az amerikai piac számára a 3.0 literes EcoDiesel modellt, ez alkalomból készítették a Red Bare koncepciót. A Jeep Performance Parts kínálatának gyakorlatilag minden termékét tartalmazó Gladiator igazi Rock Crawler. A 2 collos futóműemeléssel és 37 collos kerekekkel szerelt Red Bare Rock slidereket, teljes haspáncélzatot, klasszikus plató-bukócsövet is kapott, valamint első alkalommal láthatunk Gladiatoron félajtó szettet is. Az idei év stílusához méltóan a kockás üléseken felül a műszerfal is egyedi borítást kapott.
Tavaly a pandémia miatt csak online kerültek bemutatásra az akkori koncepciók, ezért minden tavalyi modellt is bemutattak idén a nagyközönségnek. A Wrangler 392, melyről mindenki azt hitte, hogy ismét csak álom marad, ma már lassan az első megrendelők át is vehetik az autójukat, szintén megtekinhető volt teljes pompájában is, illetve egy karosszéria nélküli változat is kiállításra került.

A tavalyi modelleket és a kiállítás további képeit megtekinthetik a kapcsolódó galériában!