240 lóerős lesz az eddigi legerősebb Abarth!

240 lóerős lesz az eddigi legerősebb Abarth!

Az Abarth kiadta az első hivatalos fotót a 600-ról, amely már a második teljesen elektromos modelljük, és a valaha volt legerősebb Abarth lesz.
Februárban forgatták az Abarth 600-as reklámfilmjét Milánóban, amely során több lesifotó készült az autóról, így az Abarth gyorsan meg is mutatta az első hivatalos fotót, hogy mire számíthatunk.

A Fiat 600e Abarth változata nem lesz gyenge, 240 lóerős teljesítményt ígérnek, ráadásul mechnanikus, részlegesen önzáró differenciálművel szerelik majd, amely kiváló menetstabilitást, jobb kezelhetőséget és tapadást garantál. A tapadást a 20 collos alufelnikre húzott, Formula E-ben fejlesztett abroncsok garantálják.

A “Scorpionissima” fantázianevű bevezető modell mindössze 1949 darabos szériában érkezik majd, utalva arra, hogy 1949-ben született meg az Abarth márka.
Az Abarth szerint a modell “gonosz” személyiségére utal fényezés fantázianeve “Hipnotikus Lila”, de a külső nemcsak ettől lesz sportos, hanem a hatalmas hátsó szárnytól, illetve a látványos első és hátsó lökhárítóktól.

Az autó alapjául szolgáló Fiat 600e már Magyarországon is rendelhető. A Fiat 600e az 54 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor jóvoltából akár több mint 400 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. A 156 lóerős villanymotor 9,0 mp alatt gyorsítja 100 km/órára az autót.