Hét új fotó a legerősebb Abarthról!

Hét új fotó a legerősebb Abarthról!

Az Abarth szépen lassan adagolja az információkat az eddigi legerősebb modelljéről, a 240 lóerős Abarth 600e-ről.
Most összesen hét új fotót tettek közzé a “Hipnotikus Lila” színű autóról.
Eddig mindössze egy képet mutatott meg a gyártó az autóról, de a márka 75. születésnapján, március 31-én újabb három nagyméretű fotót és négy Instagram-háttérképet hoztak nyilvánosságra.

Ezek egyikén már az autó belső tere is látszik, amely gyakorlatilag a Fiat 600e sportosabb változata.

Ami feltűnik, hogy komoly oldaltartású kagylóülések vannak az autóban és a sárga varrás teszi sportossá a hangulatot az alcantarta betétes bőrkormányon, és az üléseken.

A műszerfal vezető előtti részén hatalmas Abarth felirat díszeleg és két helyen is megjelenik a “Mind the Scorpion” felirat, azaz “ügyelj a skorpióra!”.
Az Abarth 600e bevezető kiadása, a Scorpionissima mindössze 1949 példányban készül majd, utalva a gyár alapításának évére. Sajnos újabb műszaki adatokat nem közölt a gyártó, így még azt sem tudjuk, hogy a 240 lóerős autó hogyan gyorsul majd 0-ról 100 km/órára.

A rajongók lenyűgözésére született Scorpionissima kivitel tervezésekor három fő követelmény – a maximális teljesítmény elérését lehetővé tevő dizájn; a minden idők legnagyobb teljesítményű Abarth típusához elengedhetetlen szerkezeti kialakítás; valamint a márka híveit lelkesítő motorsport-szellemiség – maradéktalan megvalósítására törekedtek az Abarth szakemberei.
Amit eddig biztosan tudunk, hogy a 240 lóerős csúcsteljesítményre képes 600e Scorpionissima a valaha volt legerősebb Abarth modell.

Az elektromos járművek piacán teljesen egyedülálló Abarth 600e mechanikus részlegesen önzáró differenciálműve minden helyzetben kiemelkedő menetstabilitást, pontosabb vezethetőséget és felülmúlhatatlan tapadást szavatol.

A részlegesen önzáró differenciálmű alkalmazásából fakadó, kivételes menetdinamika új magaslatokba emeli a modellt, különösen azokkal a nagyteljesítményű abroncsokkal társítva, amelyeket a Formula E abroncsbeszállítójával közösen fejlesztett ki az Abarth, és amelyek maximális mértékű tapadás mellett kiemelkedő, motorsport-színvonalú menetdinamikát szavatolnak.
Az Abarth azt ígéri, hogy a nagyméretű hátsó légterelő valódi aerodinamikai hatással bír, és hozzájárul a kiemelkedő menetdinamikához. A határozott kiállást erősíti a széles, mélyen ülő karosszéria, valamint a 20 colos keréktárcsák, és a nagyteljesítményű fékek is.

Az autó alapjául szolgáló Fiat 600e már Magyarországon is rendelhető. A Fiat 600e az 54 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor jóvoltából akár több mint 400 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. A 156 lóerős villanymotor 9,0 mp alatt gyorsítja 100 km/órára az autót.