Limitált kiadással tiszteleg 75. születésnapja előtt az Abarth

Limitált kiadással tiszteleg 75. születésnapja előtt az Abarth

Egy izgalmas, limitált kiadású 695-ös modellel ünnepli 75. születésnapját az Abarth.
Az arannyal díszített méregzsákból mindössze 1368 példány készül majd, utalva az ikonikus 1,4-es T-Jet motor űrtartalmára.
A 75° Anniversario széria kizárólag a 695-ös változatból lesz rendelhető. A modell teljesítménye nem változott, a Garret turbóval felszerelt erőforrás 180 lóerős, 250 Nm-es, mellyel az autó 225 km/óra végsebességre és 6,7 másodperces 0--100 km/órás sprintre képes. A Koni lengéscsillapítók mellett az aktív szelepes kipufogórendszer is a csomag része.
A limitált kiadás fekete és arany színeivel kicsit a korábbi Scorpioneoro változatot idézi, amit a CarNet Ride csapata is nagyon szeretett.
Nézd meg tesztünket itt!
A 75° Anniversario széria tetejét egy hatalmas arany színű skorpió díszíti, illetve kapott egy évfordulós, két keresztbe fordított dugattyút ábrázoló emblémát is. Az autó oldalán hatalmas ABARTH felirat díszeleg. Aranyszínűek a 17 collos felnik is.
Belülre még több érdekesség jutott, fekete színű alcantara szövettel borított a műszerfalbetét, és sárga cérnával varrt Sabelt ülések teszik izgalmassá a vezetést. Ráadásul az ülésekre is felkerült a “75° Anniversario” logó.
A skorpió jelvényű márka legendája 1949. március 31-én kezdődött, amikor az osztrák származású Carlo Abarth megalapította az Abarth& C.-t. Olvasd el a márka történelmét is itt!

Információink szerint ez az utolsó limitált széria a benzinmotorral szerelt Abarth modellekből, gyártásuk idén megszűnik.