renaut-zoe

Használt autóként is a Renault Zoe a legjobb

hirdetés
Sorban második alkalommal ért el kategóriagyőzelmet egy mértékadó európai autós szakfolyóirat villanyautó-felmérésén a Renault műfajteremtő kisautója, a Zoe.
Megvédte elsőségét a brit What Car? magazin kifejezetten elektromos járműveket rangsoroló szavazásán a Renault Zoe. A francia modellt a szaklap szerkesztői már tavaly megszavazták az év legkiválóbb választásának, ha használt városi villanyautót szeretnénk vásárolni, és bár az elektromos járművek piacán hónapról hónapra erősödik a verseny, az idei mustrán sem találtak jobbat a stílusteremtő kisautónál.
„Mindent jól csinál és lenyűgözően megfizethető, ezért továbbra is a Renault Zoe a kedvenc használt villanyautónk a városi méretosztályban” – mondta Mark Pearson, a What Car? használtautó-rovatának szerkesztője. „Hatalmas a verseny ebben a piaci szegmensben, ám a Zoe továbbra is verhetetlen. Életkorától függetlenül praktikus és divatos kisautó, amely finoman működik és egyszerűen vezethető. Ha fiatalabb kiadáshoz van szerencsénk, a hatótávolsága is kiemelkedő. Ráadásul mivel mindig is népszerű volt, nagy a választék a használtautó-piacon, ezért könnyű megtalálni azt a példányt, ami megfelel az elvárásainknak és az anyagi lehetőségeinknek. A Renault Zoe kiváló használati értéket társít remek ár/érték aránnyal, ezért továbbra is verhetetlen ajánlatnak tartjuk.”

Ehhez az a megnyugtató tudat társul, hogy a Zoe nem szokta cserben hagyni gazdáját: egy másik brit autós folyóirat, az Auto Express éves olvasói szavazásán, a Driver Power 2021-es listáján a városi villanyautó volt a legmegbízhatóbb Renault-modell mind közül.
Ami a modell magyarországi rendelkezésre állását illeti, villanyautós mércével kifejezetten jónak számít a felhozatal: a legnagyobb hazai használtautós portálon cikkünk írásakor mintegy 70 Renault Zoét hirdetnek, az egyik ismert német weboldalon pedig tízszer ennyit találunk, ha külföldről hoznánk be az autót. Nem csoda, hiszen bevezetése óta mintegy 380 000 példányban talált gazdára Európa-szerte.
Mindez azt jelenti, hogy a Renault Zoe újonnan is remek választás, hiszen ha később eladnánk, komoly érdeklődésre számíthat az autó, amely kompakt külső méreteivel és csekély energiafelhasználásával eredendően optimális városi jármű. A Renault Zoe egyike azon kevés elektromos járműveknek, amelyek a gépkocsik környezeti kompatibilitását elemző Green NCAP értékelésén 100%-os (30/30 pontos) eredményt ért el.

Különösen jó választás a jelenleg kapható kivitele, amely 22 kW-os fedélzeti töltője mellett akár 50 kW-os gyorstöltést is képes fogadni. Új, 52 kWh-os akkumulátora akár 395 kilométeres WLTP-hatótávolságot jelent, 135 lóerőre növelt teljesítményű villanymotorjával pedig még dinamikusabban vezethető. Az utazás élményét nagyobb érintőképernyő, valamint fejlett okostelefon-integráció teszi teljessé.