Hírek

Seprű alapanyagából gyárt üzemanyagot a Nissan

Autógyártóként a 21. században túl kell tekinteni a járművek előállításán. A Nissan arra használja tapasztalatát és erőforrásait, hogy új lehetőségeket találjon a megújuló energiák szélesebb körű hasznosítására.
A szakemberek egyetértenek abban, hogy robbanásszerű növekedést eredményezhet az elektromos járművek elterjedésében, ha elkezdünk emissziómentes ökoszisztémában gondolkodni: azaz ha a villanyautót nem napjaink fosszilis energiahordozók uralta energetikai társadalmában próbáljuk elhelyezni, hanem szemléletünket a fenntarthatóság köré rendezzük.

A Nissan most két olyan projekt piaci bevezetéséről számolt be, amelyek pont ezt a nézőpontot tették magukévá. Közös jellemzőjük, hogy a villanyautót nem egzotikus zárványként, divatos lehetőségként, hanem egy összetett rendszer fontos és megkerülhetetlen elemeként kezelik.
A Nissan Energy Share hosszú előéletre tekinthet vissza, hiszen a japán gyártó már korán felismerte, hogy az elektromos járművek akkumulátorában tárolt energiával nemcsak a villanymotort, hanem gyakorlatilag bármilyen más fogyasztót – vagy akár egy teljes háztartást – lehet táplálni. Így született meg a világ első V2H (járműből a háztartásba) töltőrendszere.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/nissan oldalon:
https://carnet.hu/nissan/hirek/sepru-alapanyagabol-gyart-uzemanyagot-a-nissan
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely