Hírek

Hamarosan vezetni sem kell a Nissanokat

Egy évtizedes kutatás és fejlesztés után a Nissan néhány éven belül megkezdi a teljesen önvezető járművek kereskedelmi forgalmazását. A közúti tesztek már idén megkezdődnek.
Az autógyártók rendszeresen állítanak fel közép- és hosszú távú terveket. Ezek az elmúlt években leginkább tevékenységeik környezeti lábnyomának csökkentéséről, a járműflotta emissziómentesítésére vonatkoznak, a Nissan azonban 2030-ra előirányzott stratégiájában valami egészen empatikus célt is kijelölt magának.

A társadalmak átlagos életkora világszerte emelkedik, a probléma azonban sehol nem akkora, mint Japánban: egyrészt aggasztóan kevés gyermek születik, másrészt viszont kiemelkedően magas a várható életkor.
A 2023 őszén végzett felmérések szerint minden tizedik japán 80 éves vagy idősebb, és a lakosság 29 százaléka elmúlt 65 éves.

Itt már nemcsak arról van szó, hogyan tudja kitermelni a társadalom az idősek nyugdíját, hanem arról is, hogy nem lesz, aki gondoskodjon róluk – például átvegye tőlük a vezetést, amikor már nem képesek arra.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/nissan oldalon:
https://carnet.hu/nissan/hirek/hamarosan-vezetni-sem-kell-a-nissanokat
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely