Hírek

Megérkezett a legerősebb, legvagányabb Dacia

Épp csak megvárta a Dacia, hogy a 2024-es Dakar-rali után elüljön a sivatagban por, majd be is mutatta vadonatúj versenyautóját: a Sandrider már jövőre rajthoz áll a világ legkeményebb terepraliján.
Amikor a Dacia 2023 nyarán bejelentette, hogy gyári csapatokat indít a Dakar-ralin, azonnal elindult a találgatás: melyik típusát éri majd a megtiszteltetés? A Duster kézenfekvő lett volna, de a Sandero is stílusos választásnak tűnt, hiszen neve rájátszik a sand, azaz homok szóra.

Az világos volt, hogy amennyiben ebbe az irányba indul el a márka, az ismerős karosszériaidomok alatt akkor is kőkemény versenytechnika lapul majd. Mostanra kiderült, hogy nem ezt az utat választotta, bár a versenyautónak nagyon is van köze egy korábban bemutatott Daciához.
A január legvégén leleplezett Sandrider prototípuson ugyanis első pillantásra felismerhető a Manifesto tanulmányautó erőteljes hatása – sőt, így utólag már beláthatjuk, hogy az év koncepciójárművének megválasztott terepkupét valójában eleve a későbbi versenyautó előfutárának szánták. Ami ebben érdekes, hogy nemcsak a sziluett előlegezte meg a versenyautót.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/dacia oldalon: 
https://carnet.hu/dacia/hirek-2/megerkezett-a-legerosebb-legvaganyabb-dacia
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely