Hírek

Az év “zöld szabadidőjárműve” lett a Tonale az Egyesült Államokban

Az Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 nyerte el a 2024-es “Green SUV of the Year “díjat az Amerikai Egyesült Államokban.
Az amerikai Green Car Journal szerkesztői nagyra értékelték a Tonale olasz stílusát, menetdinamikáját, funkcionalitását, valamint ultramodern belső terét.

„Az Alfa Romeo Tonale izgalmassá és sportosság teszi az elektromos mobilitást.” – mondta Ron Cogan, a Green Car Journal magazin és weboldal szerkesztője és kiadója.

A Tonale az Alfa Romeo első kompakt szabadidőjárműve, amely plug-in hibrid technológiával és alapfelszerelésként kínált, maximális tapadást és biztonságot szolgáló Q4 összkerékhajtással elérhető.
A fejlett hajtáslánc egy 1,3 literes, soros négyhengeres benzines turbómotor, valamint egy hatfokozatú automata sebességváltó segítségével hajtja az első kerekeket. A modell takarékosságát és teljesítményét a hajtáslánc elektromos komponense emeli magasabb szintre: az 15,5 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor egy 90 kW csúcsteljesítményű, 250 Nm maximális forgatónyomatékú villanymotort hajt meg. A kombinált rendszerteljesítmény 280 lóerő, a szegmens legjobb értéke.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alfa-romeo oldalon: 
https://carnet.hu/alfa-romeo/hirek/az-ev-zold-szabadidojarmuve-lett-a-tonale-az-egyesult-allamokban
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely