jeep-jamboree

Jeep Owners Club Jamboree 2021.

hirdetés
2019-ben az első találkozó Zalacsányban még 40 autóval, köztük több osztrák vendéggel került megrendezésre. 2020-ban Szilvásváradon már több, mint 50, javarészt magyar Jeep volt jelen, idén Zircen a résztvevő autók száma viszont már meghaladta a 70-et, melyből mindössze 10 volt külföldi, érkeztek Jeepek Szlovákiából, Ausztriából és Romániából is.
Az elmúlt három év programja nagyon hasonló volt, péntek délután a Jeep Adventure Rally-val kezdődött a program, ami remek lehetőség az elsőbálozók számára a navigálás gyakorlására, ugyanis egy, a rallyversenyeken látott itinerhez hasonló „térkép” alapján kell a résztvevőknek tájékozódniuk szinte az egész hétvége folyamán. Az Adventure Rally során nem a terep leküzdése a fő cél, nagyjából egy A4-es oldalnyi kérdésre kell keresni a válaszokat az út során, melyek a legkülönbözők lehetnek, például, hogy minek az emlékére állították a szobrot, hogy hívják a helyi méztermelőt, vagy éppen mi a település utolsó buszmegállójának a neve.
Az idei év egyik újdonsága volt a péntek éjszaka megrendezett Night Run, melynek útvonalán szintén itinerrel kelett tájékozódni, ráadásul sötétben. Feladatok itt nem voltak, azonban négy kontrollpontot meg kellett találni, melyekért plusz pont járt az értékelésben. A két program között a résztvevőknek a CarNet Riegler jóvoltából lehetőségük volt kipróbálni a legújabb plug-in hybrid modellek mellet a Gladiatort is, az aktuális ajánlatok mellett minden műszaki paramétert is megtudhattak az értékesítő kollégáktól.
Szombaton délelőtt a konvoj a borzavári off-road pályára vezetett, ahol délelőtt a Jeep Challenge négy feladatát kellett teljesíteniük a résztvevőknek, ahol nem csak autójuk, hanem saját tudásukra is szükségük volt. A triál és a vakonvezetés mellett történelmi kvíz, és Jeep-grill párosítás volt az idei feladat. Délután az idei év másik újdonsága várt a Jeepesekre, a GPS pontkeresés! Itt minden egyes pont egy pecsétet jelölt, amit meg kellett közelíteniük legalább egy méterre, ugyanis a pecsételőlap az autó elejére volt felerősítve.
A hétvége minden programja pontszerző rendszerben zajlott, a résztvevőket értékes nyeremények várták a záróvacsora után, melyeket a Jeep Magyarország és a CarNet Riegler ajánlott fel. Az eredményhirdetés előtt beszédett mondott Andrew Higgins, az FCA CEE ügyvezetője is, aki a márka elmúlt 80 fantasztikus éve mellett az irigylésre méltó közösségről és összetartásról beszélt, valamint elmondta: „Ezeket az autókat nektek gyártjuk, Ti pedig mégjobbá teszitek, és úgy használjátok őket, ahogyan kell!”
Az versenyszámok győztesei mellett az összetett helyezést elért résztvevők kaptak díjat és ajándékcsomagot, valamit a szintén újdonságnak számító CarNet Riegler különdíj is kihirdetésre került, mely egy szavazás volt: „A legszebb Jeep”.
2019 óta a Jamboree-t kíséri a Jeep Owners Club Charity is. A Kor-Ag Bau Bt. jóvoltából minden évben a rendezvényt vendégül látó település óvodája egy szett új játékbútort kap.

Az eseményhez tartozó hivatalos képgaléria ezen a linken érhető el:

https://www.jeepownersclub.hu/galeria/Jeep-owners-Club-Jamboree-2021-Zirc/15

A hivatalos aftermovie itt:

https://www.facebook.com/watch/?v=291814666091604

Az eseményen a CarNet RIDE csapata is "lecsapott" (forgatott), szóval hamarosan egy újabb érdekes videóval jövünk mi is.