Itt vannak a húsvéti Jeepek!

Itt vannak a húsvéti Jeepek!

Évek óta hagyomány, hogy vagány tanulmányautókkal lepi meg rajongóit a Jeep. A Húsvéti Jeep Szafari márkatalálkozóra időzített modellek általában nagyon erősek, nagyon látványosak, nagyon futurisztikusak vagy nagyon retrók. Idén a retro vonalat választotta a Jeep, mert mind a négy modell kisebb-nagyobb mértékben a múltat idézi meg.

Mind a négy autó egy-egy jelenlegi modellből lett átalakítva. Nézzük őket sorban!

Jeep Low Down


A Low Down nevű modell a 15 évvel ezelőtt bemutatott Jeep Wrangler Lower 40-es idézi. Ez az autó sziklamászásra készül, az átalakítás ezen pedig úgy segített, hogy hogy alacsonyan maradt a tömegközéppont, miközben a lehető legnagyobb terepabroncsokkal szerelték fel az autót.

A lökhárítókat is lerövidítették, hogy még több helye legyen a kerekek mozgásának. Karbonból készültek a sárvédők és a motorháztető is, amelyre egy plexi ablakot tettek, hogy jól látható legyen a 392 köbinches, 6,4 literes, 475 lóerős V8-as HEMI motor.

Sajnos ez a motor már amerikában sem lesz sokáig a Jeepekben, hamarosan elbúcsúznak tőle.

Willys Dispatcher


V8 helyett plug-in hibrid hajtású a Wrangler 4xe-ből megépített Willys Dispatcher.

Külső megjelenésében próbálták megidézni a klasszikus Willys Jeepet, a régi stílusú lökhárítókban még a csörlő designja is retro.

A motorháztető két oldalán dombornyomott a Willys felirat, az üléseken nincs fejtámla, a terepjáró zöldes fényezése pedig a vajszínű tömör felnikkel idézi meg az ikonikus terepjárót.

Jeep Gladiator Rubicon High Top


Ez a verda is retró külsőt kapott: a Ginger Snap metálfényezést az autó oldalán és motorháztetején végigfutó fekete csík teszi olyanná, mintha a 80-as években készült volna.

Itt is egyedi kialakításúak a sárvédők, hogy rendesen elférjenek a hatalmas abroncsok.

A Jeep hasmagassága AccuAir légrugózással szabályozható.

A motorháztető alatt a 3,6 literes V6-os erőforrás lapul.

Jeep Vacationeer


Na, ez a modell a leginkább retro! A Grand Wagoneerból épített Vacationeer egy igazi túraautó, amelynek a tetejére karbonból készült, napelemekkel kiegészített tetősátor került.

A sátorba ráadásul az autó tetején keresztül is ki lehet jutni, de létra is vezet a bejáratához. Az egyébként hétszeméley Wagoneer kemping változata gyakorlatilag csak kétszemélyes, hátul ugyanis egy nappali hangulatú részt és egy öltözőt alakítottak ki.

A kockás szövetkárpit igazi retró, Jeep-kisautókkal díszített, ráadásul egy divattervező, Kiel James Patrick álmodta ilyenre.
Nemcsak az ülések, hanem az ágynemű és az autóban lévő párnák is ezt a mintát kapták. A Vacationeer orrában egy 3 literes soros 6 hengeres duplaturbós motor lapul, amely 510 lóerős. Ez az autó is retro színekben pompázik, ráadásul egy vékony famintás fóliacsík is végigfut az oldalán, megidézve a 60-as évekbeli Wagoneer/Grand Wagoneer modelleket. Az autón nagyobbak a kerékjárati ívek de szélesítettek is a sárvédőkön, hogy elférjenek a 35 colos terepgumik.
A Jeep tavalyi tanulmányautóit is bemutattuk, nézd meg a cikkünket!
https://carnet.hu/jeep/hirek/izgalmas-jeep-tanulmanyautok-a-sivatagban 

Ha pedig a 2022-es modellekre vagy kíváncsi, itt találod őket:
https://www.carnet.hu/jeep/hirek/easter-jeep-safari-2022-koncepciok