ford-ranger

Női szemmel nincs jobb a Ford Rangernél

hirdetés
Váratlan helyről kapott szeretetet a Ford kompakt outdoorjárműve: a Női Év Autója zsűrije a Rangert találta a világ legjobb összkerékhajtású típusának.
Közismert tény, hogy a világ első autós kirándulása (és ahhoz kapcsolódóan az első tankolása is) egy nő, Bertha Benz nevéhez fűződik. Ehhez képest máig sokakban élnek előítéletek a nők vezetési tudásával, autóválasztási szempontrendszerével kapcsolatban. Az előbbieket számtalan felmérés és statisztika cáfolta már, az utóbbi alól pedig a Women’s World Car of the Year, azaz a Női Év Világ Autója díj alapítói húzzák ki 2009 óta a talajt. A legkevésbé sem női autók közötti versengésről van itt szó, hanem a legszigorúbb értelemben vett szakmai megmérettetésről, amelynél azonban a döntést női szakújságírók hozzák meg, a maguk sajátos meglátásaival gazdagítva az univerzális szempontrendszert.
Márpedig a WWCOTY díj öt földrész számtalan országát – beleértve Magyarországot is – képviselő zsűrijének hatvanhárom aktív tagja az idei évben az új generációs Ford Rangert találta a legjobb terepjárónak. Igen, a Ranger ülései mögött csomagtér helyett plató szolgál a csomagok, szállítandó tárgyak elhelyezésére, ám ez nem változtat a tényen, hogy terepalkalmasságát, karakterét, kényelmét, robusztusságát, megbízhatóságát, biztonságát és számos további jellemzőjét tekintve a Ford kompakt pickupja a legjobb választás, ha az aszfalttól távol keressük a kikapcsolódást, a kalandot, a boldogságot.

„A Ranger egy megbízható, stílusos, karizmatikus pick-up, amely könnyedén mozog bármilyen terepen. Ugyanolyan jól boldogul, mint bármely terepjáró, ugyanakkor platójának köszönhetően sokkal praktikusabb azoknál” – szólt a verdikt, igazolva azokat a szempontokat, amelyek alapján 2022-ben világszerte több mint 310 ezren szavaztak bizalmat a Ford kompakt pick-upjának.
A Ford számára egyébként – hogy stílusosan fogalmazzunk – ismerős terep a női világ év autójának választása, hiszen a márka különböző típusai a díj történetének közel másfél évtizedében számtalanszor értek már el kategóriagyőzelmet. 2022-ben a Mustang Mach-E akkumulátoros elektromos crossover bizonyult az év legjobb családi autójának, 2021-ben a Ford F-150 győzött ugyanott, ahol most a Ford Ranger diadalmaskodott. 2016-ban a Ford Mustang nyerte el a legjobb sportautó címet, a Ford Fiesta pedig egyedülálló módon kétszer – 2013-ban és 2017-ben – is a legjobb megfizethető autónak bizonyult – sőt, 2013-ban az összesített, abszolút győzelmet is megszerezte a szavazáson.
Visszatérve a 2023-as megmérettetésre és a Ford Rangerre: valóban sokoldalú, erőteljes és biztonságos típusról van szó, amely háromféle fülkeméretben és számtalan különböző kivitelben – köztük lenyűgözően sportos Ford Ranger Raptorként – érhető el.