ford-tourneo-connect

Aki ilyen Fordot vesz, annak jó helyre kerül a pénze

hirdetés
A Ford Tourneo Connect mindig is jól sikerült autónak számított, és ennek most kézzelfogható eredménye született: kiderült, hogy az évek múltával ez a modell veszít legkevesebbet az értékéből.
Bár a magánemberek és a flottaüzemeltetők autóvásárlási szokásai igencsak különbözőek, egy dolog mégis közös bennük: nem szeretik, ha a megvásárolt autójuk értéke meredeken zuhan az évek során. Ám azok, akik Ford Tourneo Connectet választottak, most nyugodtan alhatnak, hiszen egy friss elemzés szerint a Ford kompakt családi egyterűje a kategória legmagasabb maradványértékével büszkélkedhet.
Mindez a Schwacke GmbH. legutóbbi jelentéséből derül ki, amelyben a használtautó-árak szakértőjének számító cég a kompakt áruszállítók kategóriáját vizsgálta. A maradványérték-előrejelzést a Schwacke olyan autókra számolja ki, amelyek 36 hónaposak, és 60 000 kilométert futottak, majd mindezt tovább finomítja a hajtásláncok, a felszereltség és sok más tényező alapján. A mostani piaci elemzés szerint a 2022 elején bemutatott, új generációs Ford Tourneo Connect számít majd a hosszú távon legkedvezőbb vételnek, hiszen maradványértéke 3 év után még mindig a listaár 69,8 százaléka lesz – vagyis ennyi idő után is csupán 30,2 százalékot veszít az eredeti értékéből.
Ezzel a Ford Tourneo Connect áll az értéktartási lista élén, ami azért is komoly eredmény, mert a szegmensben nagyon széles a modellválaszték, és ennek megfelelően az autók maradványértéke is nagy szórást mutat. Olyannyira, hogy a Schwacke elemzése alapján a legrosszabbul teljesítő modell három év után már csak a korábbi vételár 51,9 százalékáért, vagyis alig több mint a feléért adható majd el használt autóként, míg a Ford többcélú járműve értéke több mint kétharmadát megőrzi, ez pedig tényleg óriási különbség.
„Manapság alig van másik szegmens, ahol ekkora lenne az eltérés a maradványértékek között” – mondta el a Schwacke ügyvezető igazgatója, Thorsten Barg. A cég számítása szerint a vizsgált járművek várható használtpiaci ára plusz-mínusz négy százalékponttal tér el az 57,2 százalékos középértéktől.

Aligha véletlen, hogy a frissen bevezetett, új generációs Tourneo Connect várhatóan ilyen jól tartja majd az árát, hiszen a Ford igazán praktikus, átgondolt és modern kishaszonjárművet alkotott. A kétféle tengelytávolsággal, sokféle hajtáslánc-kombinációval és akár hétüléses változatban is megvásárolható autó tökéletes megoldást kínál a nagyobb létszámú családok mindennapi közlekedéséhez. Aki kíváncsi arra, mit tud ez a kiemelkedően jó értéktartású családi modell, az bármikor szemügyre veheti vagy akár ki is próbálhatja az autót a CarNet budapesti, győri, soproni és tatabányai Ford-márkakereskedéseiben.