Idén 20 éves az “új” Fiat 500-as

Idén 20 éves az “új” Fiat 500-as

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a Genfi Autószalonon a Fiat 500-ast, amely mára szinte mindenhol a városkép megszokott része lett, és egy igazi kultautó vált belőle. A Fiat 500-as formája cseppet sem öregedett, rengeteg díjat elnyert és máig nagyon közkedvelt. A 20. évforduló alkalmából a Fiat most a koncepcióváltozat előtt tiszteleg egy limitált szériával.
A 2004-es Genfi Autószalonon mutatták be a Trepiuno tanulmányautót, amellyel a Fiat modern köntösbe öltöztette az 1957-es 500-ast, és megteremtette a saját retroautóját.

Akkor még talán nem is gondolták, mekkora siker lesz és azt sem, hogy több mint hárommillió példányban fog elkészülni ez a modell.

A tanulmánymodell egyébként 3,3 méter hosszú volt, a végleges változat viszont 3,55 méterre “nőtt”.

Az elmúlt húsz évben számtalan különkiadás készült az 500-as sima és kabrió változatából, majd megjelent az Abarth kínálatában is az 500-as mérgesebb, erősebb kivitele.
Most a Fiat Tributo Trepuino néven mutatta be az 500-as különkiadását, amely a koncepcióautó kinézetét idézi meg.
A jelenlegi 500-as modell karosszériáját úgy alakították át, hogy minél jobban hasonlítson a Trepuinóhoz: ugyanolyan metálfehér fényezést kapott, egyediek a felnik, kékek a Fiat-emblémák és pirosra festették a hátsó lámpák belsejét is, hogy még jobban hasonlítson a tanulmánymodellre.

A Tributo Trepuino belső tere is nagyon egyedi lett, az ülések barna és fehér színűek, csakúgy, mint a műszefal. Az ülések háttámláján pedig egy nagyméretű “Trepuino XX” felirat kapott helyet. A jellegzetes műszerfalbetétet az autó tervezőjének, Roberto Giolito eredeti skiccei díszítik.
A Fiat nem közölte még, hogy összesen hány példány készül majd ebből a limitált kiadású modellből, de az biztos, hogy mindegyik darab gyűjtői példány lesz. Ha Neked is minden vágyad egy Fiat 500-as, nézd meg a CarNet készleten lévő modelljeit!

KÉSZLETEINK: https://carnet.hu/fiat/keszleteink