Hírek

Szakértők: a Dacia kényelmes, jó vezetni, jó az ára

Néhány hét leforgása alatt minden mértékadó brit autós szakfolyóirat kitüntetésben részesítette a Daciát vagy valamely típusát; bónuszként még egy Év Autója cím is belefért a költséghatékony márkának.
Kevés autómárka van akkora lendületben manapság, mint a Dacia. Másfél éven belül két – egy visszafogott, és egy radikális – arculatváltás, műszaki fejlesztések, villamosítás, és persze az elengedhetetlen ötletes tartozékok, amelyekhez hasonlót egyetlen más márka sem kínál: ha összehasonlítunk egy mai Daciát egy két-három évvel ezelőtti modellel, bizony jelentős különbségeket látunk, tapasztalunk.

Egy valami a rengeteg változás közepette is állandó: a szakma és a közönség elismerése. Európa három vezető autós szakportáljának szavazásán is kategóriagyőzelmet ért el a Dacia.
A Carwow a hétüléses Joggert találta a legokosabb választásnak, ha valaki ésszel akarja autóra költeni a pénzét. „A Dacia mindig ott van a lista élén, ha valaki nem engedheti meg magának, hogy szórja a pénzt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Daciák ne volnának nagyszerű autók. A Jogger a költséghatékonyság mintapéldánya, ha valaki új autót keres: elférnek benne heten, ugyanakkor kényelmes és brutálisan praktikus. Ráadásul megvan az a kellemes old school kombis megjelenése, ezért kilóg a sok egyforma SUV közül” – értékelte az autót a szavazásról Mat Watson főszerkesztő.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/dacia oldalon:
https://carnet.hu/dacia/hirek-2/szakertok-a-dacia-kenyelmes-jo-vezetni-jo-az-ara
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely