Tíz éves a Jeep Renegade

Tíz éves a Jeep Renegade

Szinte hihetetlen, de már tíz éve, hogy bemutatták a Jeep Renegade-et. A Jeep - akkor még - legkisebb modellje kapott hideget, meleget, eleinte sokan nem értették. Mára azonban egy népszerű városi crossover lett belőle, amit jól mutat, hogy eddig csaknem kétmillióan választották.
A Jeep Renegade volt az első Jeep, amelyet Olaszországban szereltek össze.

A Jeep terve az volt, hogy igazi globális modell legyen a Renegade, amit a világ több mint 100 piacán kívánnak értékesíteni.

Az autó egy igazi, karakteres, kompakt méretű “városi terepjáró”, a nagyobb tesót, azaz a Wranglert idéző, kör alakú első lámpáival és hűtőrácsával, valamint “kocka” formatermével hamar sok rajongóra tett szert.

A Renegade a városon kívül sem kerül bajba, összkerekes, Trailhawk változata komoly terepeken is elboldogul.
A Renegade elérhető összkerékhajtású 4xe plug-in hibrid változatban, ahol a 4xe a megnövelt 4x4-es teljesítményt, a vezetési élményt, az üzemanyag-hatékonyságot és a környezettudatosságot jelenti, az 1,3 literes benzinmotor és az elektromos hajtás együttes teljesítménye 240 lóerő. A Renegade megvásárolható e-Hybrid hajtással is, ahol egy 130 lóerős, 1,5 literes turbómotort egy 15 kW-os elektromotor egészít ki.
A CarNet Ride csapata a közelmúltban tesztelte a Renegade-et, íme a videó!
Tavaly óta pedig már nem a Renegade a legkisebb Jeep, hanem az Avenger, amely ráadásul az Év Autója díjat is megkapta.

A cikk a hivatkozásra kattintva megtalálható: https://carnet.hu/jeep/hirek/car-of-the-year-2023-jeep-avenger