Jeep-Avenger

Jól fogy a Jeep Avenger Európában

Eredményes a teljesen elektromos Jeep Avenger: eddig már több mint 40 ezer darabot rendeltek belőle tavalyi bemutatása óta. A legnépszerűbb európai kategóriában, a kisméretű, B-SUV-ok között a Jeep eladásai 33,5 százalékkal nőttek tavalyhoz képest, köszönhetően az Avenger és a Renegade modelleknek.
Sikeresek a kis Jeepek, a Renegade mellett az Avenger is a vásárlók kedvence lett Európában. Szinte nem telt el úgy hónap, hogy ne kapott volna valami díjat vagy elismerést a Jeep legújabb és egyben legkisebb modellje, úgy tűnik, hogy a vevők is felfedezték maguknak, hiszen már több mint 40 ezer darabot rendeltek az Avengerből. Ráadásul a megrendelések több mint 40%-a az elektromos változatra szólt.

Ugyancsak jól fogy a Renegade is. A modell eladási számai lépést tartanak a tavalyi év volumenével, idén már több mint 32 ezer darabot rendeltek belőle, míg 2022 azonos időszakában 31 705 példány fogyott a Renegade-ből.
Az eladások alapján a Jeep az ötödik helyen áll a SUV-szegmensben 10,6%-os piaci részesedéssel (a tavalyi 9,6%-kal szemben), míg Olaszországban a márka már 49,9%-os piaci részesedéssel uralja ezt a szegmenst.

Olaszországban is a Renegade továbbra is a vásárlók egyik kedvence, és erős eladásokat mutat. A B-SUV szegmenst 7,9%-os piaci részesedéssel uralja a tavalyi 7,5%-hoz képest, a márka százalékos aránya pedig 11,4%-ra ugrott az Avenger 3,5%-os piaci részesedésével kombinálva.

És ha már az előbb arról írtunk, hogy díjat díjra halmoz az Avenger, itt van még egy! Október végén az Olasz Autós Újságírók Szakszervezete (UIGA) ítélte oda a modellnek a tekintélyes „Auto Europa 2024” díjat. Értékelésük szerint az Avenger a legjobb Európában gyártott és forgalmazott autó az innováció, a dizájn, a minőség és az üzemgazdaságosság követelményei alapján.
Az Év Autója díjat is birtokló Avenger korábban többek között már megkapta az Autovista Group Residual Value (maradványérték) elismerését, a Top Gear magazin “Év Elektromos Autója” és a “Legjobb Elektromos Városi Autó” díját, a brit Autocar magazin szavazásán a “Legjobb kisautó” kategóriában is győzedelmeskedett.

A Jeep Avengert már a CarNet Ride Extra adásában is szemügyre vettük!
Az 1536 kg súlyú Jeep Avenger 408 centiméter hosszú, 16 centivel rövidebb, mint az eddigi legkisebb Jeep, a Renegade. Csomagtartója 355 literes, utasterében pedig összesen 34 liternyi hasznos rakodóhelyet találunk. Az Avenger első kerekeit hajtó elektromos motor 156 lóerős, az akkumulátor kapacitása pedig 54 kWh. Az autót akár 100 kW-os teljesítménnyel is tölthetjük, így 20-ról 80 százalékra feltölteni 24 perc alatt lehet. Nulláról százra 9 másodperc alatt gyorsul, végsebességét pedig 150 km/h-ban maximálták.

A teljesen elektromos Jeep Avenger már megrendelhető a CarNet kereskedéseiben, 15.990.000 forinttól.

Az Avenger benzinmotoros változata is elérhető már, az 1,2 literes, háromhengeres, 100 lóerős autó 9.999.000 forintos alapárról indul. Ez a modell csak kéziváltóval elérhető, 10,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra, végsebessége pedig 184 km/óra. A gyári adatok szerint 6 liter alatti az átlagfogyasztása.