jeep-wrangler

Jeep koncepcióautók a 2021-es SEMA show-n

hirdetés
Tavasszal egy korábbi cikkünkben az Easter Jeep Safarin bemutatott 2021-es koncepcióautókkal már foglalkoztunk, azonban a november 1-4 között Las Vegasban megrendezett SEMA show-n bemutatott új modellek mellett sem szabad elmenni anélkül, hogy megemlítenénk őket. A Mopar standján a RAM és Dodge különlegességek mellett idén négy újragondolt Jeep modell várta a látogatókat.
Az első egy Wrangler 4xe, a négy autó közül talán ez az, ami már megszokottnak mondható. A teljesen új dizájnt kapott első lökhárító mellett futóműemeléssel, 37 collos kerekekkel, Mopar nyáriajtó szettel és egyedi belső kék kárpitozással öltözették fel ezt a Rubicont. Persze a megannyi érdekes részlettel együtt nem mondható hétköznapinak, de manapság már könnyen láthatunk ilyen Wranglereket az itthoni utakon is.
A második modell már egy nagyobb újdonság, az idén év elején bemutatott Grand Cherokee L modell kapott egyedi külső fényezést, és belső díszítő elemeket, ez a Breckenridge Concept.
Harmadik a sorban a Wrangler Overlook, amihez hasonlót már láthattunk pár évvel korábban, azonban a Safari stílust ez a modell testesíti meg igazán.
Külsejét, és a műszaki tartalmat illetően a 4xe koncepcióval szinte azonos, viszont az autó teljes hossza 30 centiméterrel nőtt, ezért a hagyományos Wranglerekkel ellentétben az Overlookban 3 sor ülés található, így akár 7 ember is kényelmesen elfér benne.

Az első ülések felett található Freedom panelek amellett, hogy kivehetők, mint a hagyományos modellnél átlátszóak is, valamit a hátul utazók egy napfénytetőn keresztül is élvezhetik a kilátást.
A Jeep rajongók és tulajdonosok körében a régi modellek mindig nagyon kedvesek voltak, ezért talán nem túlzás azt állítani, hogy az idei év nagyágyúja az 1967-es Kaiser Jeep M725. A volt katonai mentőautóból egy igazán menő buli-kocsit faragtak. A homokszínű fényezés nem csak a karosszérián, az alvázon és a tengelyeken is visszaköszön, így a katonai stílus megmaradt, de ha a doboz kinyílik az embernek kedve támad odaállni és kérni egy italt.