jeep-renegade-compass-e-hybrid

Jeep Compass és Renegade E-Hybrid modellek

hirdetés
Az új hibrid modellváltozatok márciusi piaci bevezetése izgalmas belépési pontot jelent azon új tulajdonosok számára, akik először vásárolnak Jeepet, ráadásul hibrid hajtáslánccal. Az új modellek ahhoz a sikeres plug-in hibrid 4xe modellszériához csatlakoznak, amely jelenleg a márka európai összeladásainak több, mint 25 százalékát teszi ki. A 4xe modellek egyes piacokon, például Franciaországban több, mint 50 százalékkal részesedtek a márka eladásaiból, míg Olaszországban, a márka legnagyobb európai piacán, a Jeep vezette a könnyű elektromos járművek (beleértve az akkumulátoros és plug-in hibrid járműveket) eladásait.
„A 4xe plug-in hibrid portfolió sikerét követően új fejlesztéseinkkel ismét fontos lépést teszünk európai modellkínálatunk átfogó villamosítása felé.” – mondta Antonella Bruno, a Jeep márka európai igazgatója. „A Jeep Compass és Renegade e-Hybrid modellek új belépési pontot jelentenek a Jeep villamosított modelljeinek kínálatába. Bevezetésük tovább erősíti a márka piaci lendületét, hiszen minden eddiginél több európai vásárló számára biztosít szélesebb körű hibrid lehetőséget. A termékkínálat idén nyáron tovább bővül: ekkor mutatkozik be a vadonatúj Jeep Grand Cherokee 4xe verziója.”

Az új hibrid hajtás

A friss modellekben bemutatkozó hibrid rendszer alapjául egy új fejlesztésű, 1.5 literes, négyhengeres benzines turbómotor szolgál. A Global Small Engine (GSE) család ezen tagja 130 lóerő és 240 Nm nyomaték leadására képes a kifejezetten ehhez erőforráshoz fejlesztett, hétfokozatú 7HDT300 duplakuplungos automataváltón keresztül.

A hajtásláncba beépített 48V-os, 15 kW (20 LE) és 55 Nm maximális teljesítmény leadására képes villanymotor akár álló belső égésű motor mellett is képes a kerekek hajtására, így a rendszer képes tisztán elektromos üzemben haladni elinduláskor, alacsony vagy állandó sebességű haladás során, valamint parkolási manőverek végrehajtásakor.

Ezen tudásokkal felvértezve a legújabb Compass és Renegade modellváltozatok 15%-kal kedvezőbb üzemanyagfogyasztást és CO2-kibocsátást nyújtanak, mint a korábbi benzinmotoros verziók.

Különleges bevezető felszereltség: Upland

„Maximálisan elkötelezve a fenntarthatóság iránt”

Az „Upland” különkiadás felhívja a figyelmet a Jeep márka környezetvédelmi felelősségvállalására, fenntarthatóság iránti elkötelezettségére. Az egyedi esztétikai megoldásokat felvonultató, fenntartható anyagokból építkező, és környezetbarát festékeket, illetve felületi kidolgozásokat alkalmazó, új limitált kiadású Renegade és Compass 4xe plug-in hibrid modellként is elérhető lesz.
Az „Upland” modellek azonnal felismerhetők új, exkluzív „Matter Azur” karosszériaszínükről. A modellek megjelenését a kéttónusú tető, valamint a fényes fekete 17, illetve 18 collos könnyűfémfelnik teszik még karakteresebbé. Az egyedi megjelenésre az új MetaKrome bronz dekorrészletek teszik fel a koronát; a bronz árnyalatú díszítés a hűtőrács osztásainál, a hátsó lökhárító védőbetétjén, és a motorháztetőn elhelyezett egyedi matricán jelenik meg.
Az Upland utasterének számtalan pontján találkozunk újrahasznosított anyagokkal. A tetőkárpittól kezdve az új, egyedi rajzolatú padlószőnyegeken át az exkluzív SEAQUAL® ülésekig, amelyek kárpitozása a tengerekből kiemelt műanyag hulladékokból készült. A Földközi-tengerből, halászok közreműködésével kiemelt műanyag hulladékokból a SEAQUAL® olyan poliészterszálat készít, amelyből teljes értékű textilanyag gyártható úgy, hogy a szövési folyamat során egyéb környezetbarát rostokkal keverik melyek kizárólag természetes eredetű, újrahasznosított vagy visszanyert alapanyagok lehetnek.

A Renegade esetében a beltérben használt fekete műanyag panelek, illetve egyéb alkatrészek egy része újrahasznosított anyagokból; konkrétan járművek fényszóróiból készültek. Az utastérben számos kezelőszerv keretén köszön vissza a karosszérián is megjelenő MetaKrome bronzszín.

A Compass ajtópaneljeit, valamint műszerfalát ugyanaz az újrahasznosított műanyagokból gyártott anyag borítja; a műszerfal profilját környezetbarát festékeket alkalmazó bronz MetaKrome kidolgozás teszi tetszetősebbé.
Az új hibrid modellkínálat a speciális bevezető szérián kívül négy felszereltségi szinten elérhető; Longitude, Night Eagle, Limited és S. Mindegyik modell elsőkerék-hajtással és a hétfokozatú automataváltón keresztül 130 lóerő és 240 Nm nyomaték leadására képest 1,5 literes, benzines turbómotorral párosított hibrid hajtáslánccal rendelhető.