jeep-wrangler-unlimited-rubicon

20 éves a Rubicon!

A nemrégiben megrendezett Chicago Auto Show keretein belül a Jeep egy különleges évforduló alkalmából mutatta be a legújabb Wrangler modelleket. Az idén 20 éves Rubicon felszereltség immár 2 évtizede a modell legerősebb változata, korábbi cikkünkben foglalkoztunk is az első Rubiconnal, a TJ-vel.
A 20th Anniversary Rubicon nem csupán egy „felbadgelt” modell, komoly upgrade-t kapunk az évforduló alkalmából, azonban a 4xe és 392 modell felszereltsége mégsem ugyanaz. A 4xe fél coll emeléssel és 33 collos KO2 abroncsokkal, míg a 392 a Recon Xtreme felszereltséggel érkezik, mely 2 coll emelést, 35 coll átmérőjű abroncsokat, és rövidell áttelt is tartalmaz. Mindkét verzió új homlokfalat kapott, valamint a Mopar 17 collos Beadlock Capable könnyűfémfelnijét, de közös továbbá a piros bőr belső, az egyedi Mopar szerszámkészlet, az erősített Rock Slider küszöb, és az autó szinte minden porcikáján visszaköszönő 20th Anniversary jelölés is.
A mindössze 4-4.000 darabszámban limitált Wranglerből egyelőre nem tudni, hogy mennyit szánnak az európai piacra, de mivel a szabályzások miatt csak a 4xe értékesíthető, nem valószínű, hogy túl sok Anniversary modellel találkozhatunk majd az utakon.
Ha valaki egyébként még így sem elégedett a különleges kiadással, és még fokozná a dolgot, egy harmadik, 20th Anniversary LVL II. névre keresztelt kiadást is bemutattak, melyből összesen 150 db lesz elérhető. Az American Expedition Vehicles-el való együttműködés során a Toledo Assembly plantből egyenesen az AEV-hez szállítják a félkész Rubiconokat, és itt nyerik el végleges formájukat, ahol a cég gyakorlatilag összes, a JL-hez kapható kiegészítőjét felszerelik rá.