Hírek

Ha Suzukid van, bármid lehet

Sokan rajongunk a veterán autókért, ám azokat megvásárolni és fenntartani a többség számára meghaladja a lehetőségeket. Egy japán tuningműhely különösen látványos megoldásokat kínál erre a dilemmára.
Az 1990-es évek második felében olyan alkotások születtek a Tokió közelében fekvő Kanagava prefektúrában, amire még a sokat látott japán tuningautós közösség is felkapta a fejét.

Bő tizenöt évnyi, meglehetősen sablonos tevékenység után egy DAMD nevű manufaktúra génmanipulációba kezdett: a szerénység és célszerűség mintapéldányának számító Suzuki Wagon R-t prémiumautó-gyártók stílusjegyeibe öltöztette.

Az Alfa Romeónak, Mercedes-Benznek álcázott városi mikroegyterűt egy lángokkal borított, ültetett pick-up követte, az amerikai hot rod szcéna legjobb hagyományai szerint – szintén Wagon R-ből átépítve.
A cég hagyományt teremtett szokatlan ötletével, és az elkövetkező évek során egymás után mutatta be farsangi autós jelmezbe öltöztetett munkáit. Miközben a DAMD természetesen az összes japán autógyártó típusaihoz kínál optikai tuningcsomagokat, a Suzuki az egyetlen márka, amelynél következetesen és sikeresen alkalmazzák ezt a mimikrit.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/suzuki oldalon: https://carnet.hu/suzuki/hirek/ha-suzukid-van-barmid-lehet
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely