Hírek

Így találja fel újra az autózást a Ford

Évente több ezer találmányt jegyeztet be a világ szabadalmi hivatalainál a Ford.
Ezek között lehetnek olyan korszakalkotó ötletek, amelyek megváltoztathatják az autóipar fejlődésének irányát.
Nagyjából tíz évvel ezelőtt Bill Coughlin, a Ford akkori globális technológiai igazgatója szokatlan kezdeményezést indított útjára a cégen belül.

Munkatársaival aktívan arra biztatták a dolgozókat, hogy osszák meg velük azokat az elképzeléseiket, amelyekkel szerintük hatékonyabbá, jövedelmezőbbé, tisztábbá tehetők a vállalat tevékenységei, termékei és szolgáltatásai.

Ez a japán iparkultúrában mindennapos, de a nyugati világban ritkán alkalmazott gyakorlat a vártnál gyorsabb és erőteljesebb eredményt hozott.
Hónapokon belül több ezer fejlesztési javaslat landolt a postafiókjában – némelyik vázlatosan, mások részletesen kidolgozva. Az elképzelések többsége megmaradt jópofa ötletnek, egyik-másik viszont olyannyira beleillett a Ford fejlesztési stratégiájába, hogy szabadalmaztatta őket. Ez a program is hozzájárult ahhoz, hogy a Ford az autóipar egyik legszorgalmasabb innovátora. 

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/ford oldalon: https://carnet.hu/ford/hirek/igy-talalja-fel-ujra-az-autozast-a-ford

1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely