Hírek

Világsztárral erősít a Dacia

Amikor a Dacia 2025-ben rajthoz áll a Dakar-ralin, egyik autójának volánja mögött a sivatagi autóverseny történetének egyik legsikeresebb pilótája, Nasszer al-Attijah tesz meg mindent a győzelem érdekében.
Tavaly augusztusban számoltunk be először arról, hogy a Dacia 2024-től megkezdi a felkészülést fennállásának legnagyobb megmérettetésére, a Dakar-ralira.

Habár a márka korábban sikeresen vett részt különböző ismert és kevésbé ismert műfajokban a túraautó-versenyzéstől kezdve a jégautózáson át a hegyi felfutó versenyig, a Dakar a motorsport egy egészen más univerzumát képviseli, amely az emberi és technikai felkészültség legmagasabb szintjét követeli meg.

A végeredménytől függetlenül mindenki hős, aki rajthoz áll a Dakaron, ám itt is vannak fokozatok, a legfelsőn pedig jelenleg Nasszer al-Attijah áll.
A katari sportember a 2023-as Dakar-rali győztese, ezt megelőzően négy alkalommal diadalmaskodott a világ legkíméletlenebb terep-autóversenyén (és még ugyanennyiszer, azaz ötször lett második.)

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/dacia oldalon: https://carnet.hu/dacia/hirek-2/vilagsztarral-erosit-a-dacia 
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely